Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα
Χάρτης με τα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την χώρα
από Η Άλλη Άποψη
Δεκάδες μπλόκα έχουν στηθεί σε όλη την χώρα για την διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως φαίνεται στον χάρτη με τα τρακτέρ.
Από την Μακεδονία μέχρι και την Πελοπόννησο και από την Θεσσαλία, μέχρι και την Ήπειρο, την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν στήσει μπλόκα οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα και της διεκδίκησης. Με παρατεταγμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα μπλόκα δυναμώνουν τον αγώνα για την επιβίωση.
Στο πλευρό τους σωματεία εργαζομένων και φορείς εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.