Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα
Χωρίς τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία
από Η Άλλη Άποψη
Χωρίς τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, όπως ανέφερε ηΈφη Αχτσιόγλου, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Αντίθετα, το νομοσχέδιο θα περιέχει τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας,
«Από πλευράς υπουργείου Εργασίας είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία και η κατάθεσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον προγραμματισμό της Βουλής», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.
Η ρύθμιση για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορεί να αλλάξει τον αντιδραστικό νόμο Κατρούγκαλου ούτε να χαλαρώσει τη θηλιά που δημιούργησαν τα εκατοντάδες μνημονιακά μέτρα τα χρόνια της κρίσης, τα οποία άλλωστε διατηρούνται ακέραια. Βασική προϋπόθεση της ρύθμισης των χρεών θα είναι η υποχρέωση να καταβάλλονται ανελλιπώς τόσο οι δόσεις της ρύθμισης όσο και οι τρέχουσες εισφορές του ασφαλισμένου. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, ο αυτοαπασχολούμενος οδηγείται στην απόχη του ΚΕΑΟ και οι οφειλές καθίστανται ληξιπρόθεσμες και απαιτητές με όλες τις συνέπειες.
Εξίσου εισπρακτική λογική θα διέπει τη ρύθμιση για τις οφειλές προς την εφορία. Η προκρινόμενη «λύση» θα εστιάζει σε ρυθμίσεις επιμήκυνσης με κριτήρια αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν για τα «κόκκινα» δάνεια στην πρώτη κατοικία, όπως το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, της ακίνητης περιουσίας κ.ά. Μάλιστα, η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις προς το χειρότερο και επιπλέον «κόφτες», με βάση και τα παζάρια με τους θεσμούς για την τρίτη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση, τα οποία επισήμως θα ξεκινήσουν στις αρχές Μάη με την έλευση των κλιμακίων στην Αθήνα.