Τρίτη, 26 Οκτ, 2021

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βέροιας: Υποβολή αιτήσεων
  • Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
  • Στα καλύτερά τους...
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Λαθεμένη απόφαση!
  • Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα διαρκέσει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε», λέει ο ΠΟΥ
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βέροιας: Υποβολή αιτήσεων1 Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά2 Στα καλύτερά τους...3 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας4 Λαθεμένη απόφαση!5 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα διαρκέσει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε», λέει ο ΠΟΥ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τα μάτια των νέων

Μια παράσταση, με «ειδικό προσκεκλημένο» τη νέα γενιά, δίνουν σε «κόντρα ρόλους» η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενοι σε μια πλειοδοσία υποσχέσεων για δήθεν «μέτρα στήριξης», «ευκαιρίες» και επιδόματα. Αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν εκλογική λεία στο σαφάρι της κυβερνητικής εναλλαγής, προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τη δίκαιη α... Περισσότερα

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων τονίζει: 

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά αντίθετα νομιμοποιεί και θεσμοθετεί τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με μεγάλα συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα δήθεν της διαφάνειας. Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο επιδιώκει την υλοποίηση των αντιδραστικών κατευθύνσεων της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες προωθούν το πλήρες φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος, καθώς και την κρατική παρέμβαση στη λειτουργία ιδιαίτερα εκείνων των κομμάτων που αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου.

Με το νομοσχέδιο επιτρέπεται πλέον και επίσημα αυτό που ήδη γινόταν και σήμερα ανεπίσημα, δηλαδή η χρηματοδότηση κομμάτων και βουλευτών από επιχειρήσεις, θεσπίζοντας μάλιστα και αφορολόγητο για αυτά τα ποσά. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να νομιμοποιηθεί κάτι που είναι καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση, δηλαδή οι συναλλαγές κομμάτων με μεγάλα συμφέροντα, να εξοικειωθεί ο λαός με τέτοιες πρακτικές.

Η υποκρισία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαπλοκής, που θα συνεχίσει να υπάρχει φανερά ή κρυφά γιατί είναι σύμφυτη με τη λειτουργία του αστικού πολιτικού συστήματος, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει απορρίψει τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ονομαστικοποίηση των μετοχών, των τίτλων του Δημοσίου κλπ. που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, το αν ένα κόμμα υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα το αποδεικνύουν οι θέσεις, η δράση και η πρακτική του.

Από την άλλη μεριά φακελώνονται με τα προσωπικά τους στοιχεία τα μέλη και οι φίλοι ενός κόμματος, αλλά και όσοι απλοί άνθρωποι το στηρίζουν οικονομικά, ακόμη και με ένα πολύ μικρό ποσό. Στο στόχαστρο θα μπουν εκείνα τα κόμματα, όπως το ΚΚΕ, που στηρίζονται οικονομικά στο υστέρημα του λαού, των εργαζομένων, των ανέργων. Επιδιώκεται, ακόμη και με διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις, ο οικονομικός στραγγαλισμός αυτών των κομμάτων και η παρεμπόδιση της πολιτικής τους δράσης.

Το ΚΚΕ, όπως όλα τα κόμματα, ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές, ενώ με συνέπεια και διαφάνεια δημοσιεύει ισολογισμούς με όλα τα ποσά που αφορούν την όποια κρατική χρηματοδότηση, τις συνδρομές των κομματικών μελών, τη στήριξη από τους φίλους του Κόμματος. Αυτές είναι οι πηγές του ΚΚΕ. Αυτό που δεν πρόκειται να δεχτεί το ΚΚΕ, με όποιες συνέπειες προβλέπει το νομοσχέδιο (π.χ. διακοπή κρατικής χρηματοδότησης), είναι να δίνει σε τράπεζες ή κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών και φίλων του ΚΚΕ, των ανθρώπων που στηρίζουν το Κόμμα από το υστέρημά τους επειδή εκτιμούν τη δράση και τους αγώνες του, ακόμη κι αν δεν το ψηφίζουν.

Η οικονομική στήριξη του ΚΚΕ από το λαό δεν είναι ένα στενά οικονομικό θέμα. Αφορά τον ίδιο το χαρακτήρα του ΚΚΕ που παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Το ΚΚΕ έχει εμπειρία από τις διώξεις, απολύσεις, ακόμη και εκτελέσεις που υπέστησαν πολλοί μόνο και μόνο για το λόγο ότι το στήριξαν οικονομικά. Γι’ αυτό το λόγο και δεν πρόκειται να δώσει ονόματα και προσωπικά στοιχεία των ανθρώπων που το στηρίζουν, πέρα από όσους επιθυμούν οι ίδιοι να το δηλώσουν, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, στους μηχανισμούς του αστικού κράτους.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αναλαμβάνουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την προώθηση αυτού του αντιδραστικού νομοσχεδίου. Ευθύνες όμως έχουν και εκείνα τα κόμματα που τηρούν επιφυλάξεις και δεν εναντιώνονται με σαφήνεια στο νομοσχέδιο.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να συνεχίσουν να ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ. Κανένας δεν πρέπει να δεχθεί και να νομιμοποιήσει αυτό το νομοσχέδιο που οδηγεί στο φακέλωμα όλων όσοι ενισχύουν οικονομικά ένα κόμμα. Να κάνουν δική τους υπόθεση την παρεμπόδιση του νομοσχεδίου το οποίο σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της καταστολής και του φακελώματος σε βάρος του λαού και του κινήματος».

Έχει διαβαστεί 363 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 424 επισκέπτες και 0 μέλη.