Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΚΚΕ: Η άσκηση ετοιμότητας στην Ελευσίνα είναι κυνική ομολογία των κινδύνων που εγκυμονεί για τον λαό η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο
από Η Άλλη Άποψη
Σε σχόλιό του τοΓραφείο ΤύπουτηςΚΕτουΚΚΕ για την άσκηση ετοιμότητας στην Ελευσίνα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας σημειώνει:
«Η άσκηση ετοιμότητας στην Ελευσίνα, "με σενάριο πλήγματος κατά δεξαμενοπλοίου από μη επανδρωμένο αεροσκάφος", που ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας για την ερχόμενη Τρίτη, με τη συμμετοχή του Λιμενικού και άλλων φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αποτελεί κυνική ομολογία των μεγάλων κινδύνων που εγκυμονεί για τον λαό μας η συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό του πολέμου.
Αυτοί οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι για τους ναυτεργάτες, τους λιμενεργάτες, για τους εργαζόμενους σε κρίσιμες υποδομές, αλλά και για τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών, όπως είναι η Ελευσίνα και το Θριάσιο πεδίο που βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Απέναντι στο ενδεχόμενο ενός τέτοιου σεναρίου, το οποίο θα έχει εφιαλτικές συνέπειες για τον λαό ολόκληρης της περιοχής, μία είναι η απάντηση: Λαϊκός ξεσηκωμός για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!»