Σάββατο, 01 Νοε, 2025

  • Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!
  • ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»
  • ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο
  • Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!
  • ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ
Το Εθνικό Απολυτήριο είναι αιτία πολέμου! Σε θέση μάχης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!1 ΕΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία εργατικής αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς»2 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: Δύο αριστουργήματα του Δάντη.Η Κόλαση και το Νέα ζωή3 ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο4 Ενισχύουμε το ΚΚΕ, ενισχύουμε την πάλη για το δίκιο, για τον Σοσιαλισμό!5 ΒΕΡΟΙΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες συνδικαλιστές μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο ΑΤ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Μητσοτάκης ή χάος"

Στο δημοσκοπικό ερώτημα «Αν δεχθούμε τη φράση "Μητσοτάκης ή χάος" ως πολιτικό δίλημμα, εσείς τι θα επιλέγατε;», το 42% απαντάει «χάος», Μητσοτάκης το 30%, και «Αλλο» το 28%. Η ερώτηση θυμίζει το «Καραμανλής ή τανκς» και είναι αυταπόδεικτο ότι υπηρετεί τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του λαού. Οπως αναμενόταν μάλιστα, οι απαντή... Περισσότερα

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στήριξαν την ομιλία Ζελένσκι έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν να «ξεπλυθούν»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στήριξαν την ομιλία Ζελένσκι έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν να «ξεπλυθούν»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την επιλογή για την ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ: 

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή και με ξεκάθαρο τρόπο εναντιώθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων να ταυτίσουν την αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας με τη στήριξη του αντιδραστικού προέδρου Ζελένσκι, που ευθύνεται, όπως και η Ρωσία με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή, για τα δεινά του ουκρανικού λαού. Αυτή η στήριξη, με τις ευλογίες των Ευρωατλαντικών, οδήγησε και στο αίσχος τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να υποδέχονται και να χειροκροτούν στο Κοινοβούλιο τον Ζελένσκι και τους εκπροσώπους του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την επιλογή για την ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή. Όσοι εμφανίζονται "αιφνιδιασμένοι", "εξαπατημένοι", όσοι προσπαθούν να "ξεπλυθούν" με δικαιολογίες του τύπου "πήγαμε, αλλά φύγαμε" είναι απλά υποκριτές, όχι μόνο γιατί οι εικόνες με τα χειροκροτήματα έχουν καταγραφεί, αλλά κυρίως γιατί ήταν γνωστό το "ποιόν" του Ζελένσκι και ειδικά η σχέση του με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Είναι αυτά τα τάγματα που τρομοκρατούν τον λαό της Ουκρανίας και τις μειονότητες που ζουν σ’ αυτήν τη χώρα, ανάμεσά τους και την ελληνική. Στη Βουλή έγιναν απλά τα επίσημα "αποκαλυπτήρια" ότι Ζελένσκι και Αζόφ "πάνε πακέτο".

Η συμφωνία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων να μιλήσει ο Ζελένσκι ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή, που υπογραμμίζει τη στοίχισή τους με το ΝΑΤΟικό στρατόπεδο "ληστών" στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία. Στη βάση αυτής της συστράτευσης αποστέλλεται στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία, μετακινούνται ελληνικά στρατιωτικά τμήματα στην Αν. Ευρώπη σε ΝΑΤΟικούς σχηματισμούς, παραδίδονται υποδομές της χώρας για μεταφορά ΝΑΤΟικών δυνάμεων, επιβάλλονται κυρώσεις προς τη Ρωσία που τις πληρώνουν τελικά οι λαοί, ενώ τμήματα του κεφαλαίου -όπως οι Έλληνες εφοπλιστές, που θα μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικανικό αέριο LNG- θησαυρίζουν.

Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η στήριξη στην ουκρανική κυβέρνηση "επιβάλλεται για τη στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ενάντια του τουρκικού αναθεωρητισμού" κατέρρευσε με πάταγο, αφού ο Ζελένσκι ούτε στην Ελληνική, αλλά ακόμη περισσότερο ούτε στην Κυπριακή Βουλή αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Η στάση του ΚΚΕ ήταν στάση γνήσια πατριωτική και διεθνιστική, έκφραση πραγματικής αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας, που είναι το μεγάλο θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στον οποίο τον έσυραν από τη μία η Ρωσία και από την άλλη το ευρωατλαντικό στρατόπεδο που στηρίζει την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τα ναζιστικά τάγματα του Αζόφ. Ο λαός μπορεί να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και να ενισχύσει την πάλη του κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της Ελλάδας σ’ αυτόν». 


Έχει διαβαστεί 847 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1206 επισκέπτες και 0 μέλη.