Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Καταγγελία της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη

από Η Άλλη Άποψη
Καταγγελία της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη

Καταδικάζουμε τη βίαιη και απαράδεκτη επίθεση από τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους απεργούς στη Θεσσαλονίκη, που διαδήλωναν ενάντια στη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων από το λιμάνι της πόλης προς την Αν.Ευρώπη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με όλα τα μέσα, και παρά τη λαϊκή αντίθεση, να περάσει η κλιμακούμενη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Με κυβερνητική εντολή και ευθύνη οργανώθηκε το όργιο καταστολής για να περάσει, με αυταρχισμό και βία, η πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια.

     Χθες ο λαός διαδήλωσε εκφράζοντας την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό και στο ρώσικο λαό, που και οι δύο πληρώνουν τις βάρβαρες συνέπειες του πολέμου, που δεν είναι η επιλογή στρατοπέδου ληστών, αλλά η πάλη για την απεμπλοκή από τον πόλεμο. Για να μη γίνει καμία αποστολή πολεμικού υλικού και στρατευμάτων εκτός συνόρων. Για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές Βάσεις.

     Με τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα ο εργαζόμενος λαός διαδήλωσε την εναντίωσή του για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών.

     Η κυβέρνηση για να υπερασπιστεί την πολεμοκάπηλη δράση του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της σε αυτή, απάντησε με χτύπημα των απεργών, με συλλήψεις, με το να τους σέρνει στα δικαστήρια με ψεύτικες κατηγορίες.    

     Να περιμένουν τη  λαϊκή απάντηση. Ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία δεν θα κάνουν πίσω. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η πάλη θα δυναμώσει για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την απεμπλοκή από τον πόλεμο, που διεξάγουν τα δύο στρατόπεδα των ληστών.

     Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρα μας σε αυτόν.

     Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ! Η μεγαλύτερη, η ανίκητη δύναμη είναι ο αποφασιστικός, οργανωμένος, μαζικός αγώνας των λαών για το δίκιο τους,  όπως από την Ιστορία έχει αποδειχτεί !  


Έχει διαβαστεί 866 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 643 επισκέπτες και 1 μέλος.