Παρασκευή, 08 Μαΐ, 2026

  • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:ΙΚΑ , ΟΑΕΕ , ΔΗΜΟΣΙΟΥ :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • «Της αυγής το σκίρτημα, της ξενιτιάς το δάκρυ», από το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, στον Χώρο Τεχνών
  • Γερμανία: Το Βερολίνο απαγόρευσε και φέτος τα κομμουνιστικά και σοβιετικά σύμβολα
  • Η 9η Μάη 1945 θα εμπνέει για πάντα τους λαούς
  • ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Η συγκάλυψη περνά από τις γυψοσανίδες και τις δεξαμενές προπανίου
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:ΙΚΑ , ΟΑΕΕ , ΔΗΜΟΣΙΟΥ :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ1 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας2 «Της αυγής το σκίρτημα, της ξενιτιάς το δάκρυ», από το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, στον Χώρο Τεχνών3 Γερμανία: Το Βερολίνο απαγόρευσε και φέτος τα κομμουνιστικά και σοβιετικά σύμβολα4 Η 9η Μάη 1945 θα εμπνέει για πάντα τους λαούς5 ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Η συγκάλυψη περνά από τις γυψοσανίδες και τις δεξαμενές προπανίου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επικίνδυνοι ρόλοι

«Με την αμερικανική κυβέρνηση υπήρξε δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο σημαντικοί σύμμαχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης των επιχειρήσεων (σ.σ. στη Μέση Ανατολή). Ήταν όμως επίσης σαφές πως ένας αριθμός Ευρωπαίων συμμάχων - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - προσέφεραν στήριξη στον ισχυρότερο σύμμαχο, με επιμελητεία, βάσεις και μέσ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Η Μέρκελ σπεύδει πρώτη να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κ. Τσίπρα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Η Μέρκελ σπεύδει πρώτη να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κ. Τσίπρα

«Το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ είναι η πρώτη που σπεύδει να δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στον κ. Τσίπρα αποτελεί από μόνο του κριτήριο για την ανάγκη ο λαός να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση με όλα τα μέσα.

Ο κ. Τσίπρας, μετά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ξεπλένει και τον ρόλο της Γερμανίας στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονίων. Γι' αυτό το λόγο και η επίσκεψη Μέρκελ, παραμονές εκλογών, εκτός από την προώθηση και εδραίωση των οικονομικών συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα και την περιοχή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια στήριξη, ένας έπαινος στον κ. Τσίπρα για τις δηλώσεις μετάνοιας, που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και για τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε, είτε πρόκειται για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου που εφάρμοσε, είτε για τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια που προώθησε στην περιοχή.

Άλλωστε, η στήριξη της Μέρκελ στη συμφωνία των Πρεσπών, που εκφράζει τους στόχους του γερμανικού παράγοντα, ο οποίος -σημειωτέον- τις προηγούμενες δεκαετίες πρωτοστάτησε στην όξυνση του εθνικισμού στα Βαλκάνια και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτή η συμφωνία υπαγορεύθηκε από την ανάγκη των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια με την κ. Μέρκελ, αυτήν του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ. Επανέλαβε την κοροϊδία για μια δήθεν "κοινωνική" ΕΕ, όπως επίσης και την γνωστή λαθροχειρία που τσουβαλιάζει κάθε φωνή αμφισβήτησης της ΕΕ με αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις. Ενέταξε μάλιστα και την κ. Μέρκελ στη συμμαχία κατά της ακροδεξιάς, που είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά με βενζίνη.

Όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Τσίπρας τις ξεπέρασε με μισή κουβέντα, κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται με την -επί μία τετραετία- στάση του που δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να τις διεκδικήσει, για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες με το γερμανικό κεφάλαιο».

Έχει διαβαστεί 399 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 431 επισκέπτες και 0 μέλη.