Τρίτη, 27 Οκτ, 2020

 • ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο
 • Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»
 • Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
 • Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους
 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο2 Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»3 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας4 Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους5 Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόρδιος δεσμός

Γόρδιος δεσμός

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφαν... Περισσότερα

ΚΚΕ :Ερώτηση για την προστασία των λουόμενων στις ακτές

από Η Άλλη Άποψη
 ΚΚΕ :Ερώτηση για την προστασία των λουόμενων στις ακτές

Ερώτηση για την προστασία των λουόμενων στις ακτές κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Στεργίου, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), το Προεδρικό Διάταγμα 31/2018 που τέθηκε σε ισχύ από το υπουργείο Ναυτιλίας και αφορά το νομικό πλαίσιο της ναυαγοσωστικής θάλασσας περιέχει πλήθος διατάξεων, που θα φέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν και το υπουργείο έλαβε πλήθος αιτημάτων και επεξεργασμένες, επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του ΠΔ, ώστε να περιέχει διατάξεις αναγκαίες και ικανές να εφαρμοστούν, απλά τα αγνόησε.

Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις του ΠΔ δεν συνάδουν με τη νομοθεσία και τις πρακτικές διεθνών οργανισμών. Επηρεάζουν δυσμενώς επαγγελματικούς κλάδους (εκπαιδευτές, ναυαγοσώστες, εργολάβους, εκμεταλλευόμενους λουτρικών εγκαταστάσεων). Απειλούν το αγαθό της δημόσιας Υγείας, επειδή δεν προσφέρουν ποιοτική πρόληψη, διάσωση και φροντίδα στους λουόμενους και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των ναυαγοσωστών.

Το αποτέλεσμα είναι, αντί το υπουργείο να βοηθάει τους δήμους να προσλάβουν ειδικευμένο προσωπικό, να δημιουργεί εμπόδια. Όλα αυτά, σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα και έχει πάνω από 400 πνιγμούς κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΔ τέθηκε σε ισχύ ένα μήνα μετά την έκδοσή του. Είναι χρονικά αδύνατον για τους περισσότερους δήμους να εναρμονιστούν στις νέες απαιτήσεις, αφού απαιτείται μεγάλος αριθμός χρονοβόρων διοικητικών ενεργειών (χαρακτηρισμός παραλίας ως πολυσύχναστης από επιτροπή, καθορισμός των υπό φύλαξη παραλιών και του απαιτούμενου αριθμού ναυαγοσωστών και εξοπλισμού, έγκαιρη και επιτυχημένη προκήρυξη διαγωνισμού χωρίς ενστάσεις, εξεύρεση απαιτούμενων κονδυλίων, κλπ.).

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε:

- Να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των λουόμενων στις ακτές.

- Να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις στους δήμους (προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση) για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ναυαγοσωστικής ασφάλειας στη θάλασσα.

- Να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (εκπαιδευτές, ναυαγοσώστες)».

Έχει διαβαστεί 163 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 179 επισκέπτες και 1 μέλος.