Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Σημαντικές διακρίσεις της Σχολής Χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, σε διαγωνισμούς χορού
  • Συμπαράσταση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας στους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου
  • Αγωνία από την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού στους «θεσμούς» του σάπιου αστικού κράτους
  • Παρουσίαση Βιβλίου Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γράφημα «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ Γ.ΒΟΥΤΥΡΑ
  • Τα ζόρια στο Ιράν και η προετοιμασία της «τελικής αναμέτρησης» οδηγεί τις ΗΠΑ σε «επιστράτευση» αυτοκινητοβιομηχανιών στην παραγωγή όπλων
Σημαντικές διακρίσεις της Σχολής Χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, σε διαγωνισμούς χορού1 Συμπαράσταση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας στους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου2 Αγωνία από την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού στους «θεσμούς» του σάπιου αστικού κράτους3 Παρουσίαση Βιβλίου Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γράφημα «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»4 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ Γ.ΒΟΥΤΥΡΑ5 Τα ζόρια στο Ιράν και η προετοιμασία της «τελικής αναμέτρησης» οδηγεί τις ΗΠΑ σε «επιστράτευση» αυτοκινητοβιομηχανιών στην παραγωγή όπλων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ταξικό και αγεφύρωτο

Μία ακόμα σκιαμαχία αναμένεται σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα, στη συζήτηση για το περιβόητο «κράτος δικαίου». Στη σκιά των σκανδάλων που παράγει με το τσουβάλι η πολιτική της, η κυβέρνηση ανακάλυψε «χρόνιες παθογένειες» του κράτους και υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, την ώρα που η συστημική α... Περισσότερα

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ: Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ: Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο

«Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο.

Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ "Το Κεφάλαιο" με το ναζιστικό μανιφέστο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, ήταν ανάμεσα στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Γκ. Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006, το οποίο καταδίκασαν οι λαοί, ενώ δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη - μέλη του τα αντίστοιχα μέτρα που το συνόδευαν.

Το γεγονός αυτό είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες στη χώρα μας της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει στην Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτή είναι "η ΕΕ που αλλάζει" του ΣΥΡΙΖΑ -και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο-, αυτή είναι η "Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης" της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει το σύστημα και υιοθετεί τα περί "εγκλημάτων", "σοβιετικής κατοχής", ξέθαψε ακόμα και το γερασμένο και αποτυχημένο ρεύμα του "ευρωκομμουνισμού", το οποίο αποτέλεσε το "δούρειο ίππο'' της επίθεσης για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Η ΝΔ έκανε σημαία τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων, στον οποίο την ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ με κοινή φρασεολογία ακόμα και με τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο».

Έχει διαβαστεί 437 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 800 επισκέπτες και 0 μέλη.