Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες
από Η Άλλη Άποψη
Σε ανακοίνωσή του για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ελεύθερων επαγγελματιών, τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει τα εξής:
«Άμεση λύση οφείλει να δώσει η κυβέρνηση, στο πρόβλημα χιλιάδων μη μισθωτών -ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.ά- που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας προς τον ΕΦΚΑ.
Ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, παρότι γνώριζε τις αναμενόμενες συνέπειες των lockdown στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, αρνήθηκε να υλοποιήσει την πρόταση του ΚΚΕ για επιδότηση των εν λόγω ατομικών ασφαλιστικών εισφορών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι απλώς την αναστολή τους, όπως και έκανε, στο όνομα των "αντοχών" της οικονομίας. Την ίδια στιγμή, βέβαια, επιδοτούσε με δισ. ευρώ το μεγάλο κεφάλαιο, χρηματοδοτώντας απλόχερα τις "εργοδοτικές" ασφαλιστικές εισφορές. Ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν "δια της σιωπής" τους την απαράδεκτη αυτή στάση της κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ δεσμεύεται να επαναφέρει άμεσα στη νέα βουλή τις προτάσεις που έχει επανειλημμένα καταθέσει για τη διαγραφή των χρεών ατομικής ασφάλισης των μη μισθωτών προς τον ΕΦΚΑ, που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας και πιο ειδικά για τη διαγραφή του συνόλου των χρεών υπέρ του κλάδου υγείας. Η υγεία του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη και η κάλυψη σύγχρονων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο τον λαό πρέπει να είναι δωρεάν».