Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ1 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα2 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ3 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη4 Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα5 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»

Τη «μεγάλη επιτυχία της οικονομικής πολιτικής» της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τη νεολαία για τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης και το «γεωπολιτικό αποτύπωμά» της «διαφήμισε» ξανά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Εξειδικεύοντας αυτή τη «μεγάλη επιτυχία», αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στους «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», οι οποίοι προϋποθέτουν ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στα ματωμένα πλεονάσματα από την απογείωση της αντιλαϊκής φοροληστείας και των περικοπών σε κοινωνικές δαπάνες, στη «μείωση της ανεργίας» η οποία αντιστοιχεί σε «απογείωση» των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο και την «αποκλιμάκωση του χρέους», το οποίο φορτώθηκε στον λαό για την πολύμορφη στήριξη του κεφαλαίου.

Πλασάροντας ξανά ως «κοινωνικό μέρισμα της ανάπτυξης» τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα - κοροϊδία για την «αντιμετώπιση» της ακρίβειας, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ως «μίζερη» οποιαδήποτε κριτική σε αυτή την «Ελλάδα του 2026».

Με διάφορες δε αναφορές για τη σχέση του «επιτελικού» και του «αποκεντρωμένου» - αλλά πάντα αντιλαϊκού - αστικού κράτους και τον «ρόλο του βουλευτή» σε αυτό, επιχείρησε μεταξύ άλλων να «μαζέψει» τις διεργασίες που φαίνεται να εντείνονται και στο εσωτερικό της ΝΔ, στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και της δικαιολογημένης λαϊκής αγανάκτησης.

ΚΚΕ: Να μπει ακόμα πιο αποφασιστικά στο στόχαστρο η αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι την οριστική ανατροπή της 

Σε σχόλιο του για την εισηγητική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει τα εξής:

«Η άλλη όψη των “ματωμένων” πλεονασμάτων και της ποσοστιαίας μείωσης του κρατικού χρέους, για τα οποία επιχαίρει ο πρωθυπουργός, είναι η φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και οι περικοπές από τις δαπάνες που αφορούν τις ανάγκες του.

Πρόκειται για ένα χρέος που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις το έχουν φορτώσει στον λαό, ενώ δεν το δημιούργησε ο ίδιος, αλλά οι παχυλές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα δισεκατομμύρια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, που στη συνέχεια στέλνονται σε αποστολές εκτός συνόρων.

Μίζερη, λοιπόν, είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που καλεί τον λαό να πει και “ευχαριστώ” για το “μέρισμα κοροϊδίας”, την ώρα που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα του, είτε με “επιτελικό” είτε με “αποκεντρωμένο” κράτος, με μικρότερη ή μεγαλύτερη συμμετοχή βουλευτών και “τεχνοκρατών” στην υλοποίησή της.

Αυτή η πολιτική είναι που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του λαού και που πρέπει να μπει, ακόμα πιο αποφασιστικά, στο στόχαστρο του αγώνα του, μέχρι την οριστική ανατροπή της».


Έχει διαβαστεί 405 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 606 επισκέπτες και 1 μέλος.