Σάββατο, 27 Φεβ, 2021

  • ''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας:  Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δε θα περάσει
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»
  • Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου
  • Ομόφωνο ΟΧΙ των εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Νάουσας
  • Νίκος Καραγιώργης: «Να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις φωνές που σπάνε τη σιωπή, να τους δώσουμε το χέρι μας, να σηκωθούμε μαζί, ένα μπόι ψηλότερα»
''Λαϊκή Συσπείρωση'' Δήμου Νάουσας:  Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δε θα περάσει1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»3 Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου4 Ομόφωνο ΟΧΙ των εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Νάουσας5 Νίκος Καραγιώργης: «Να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις φωνές που σπάνε τη σιωπή, να τους δώσουμε το χέρι μας, να σηκωθούμε μαζί, ένα μπόι ψηλότερα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και οι καθηγητές της Ημαθίας λένε ΟΧΙ!

Από ανάρτηση στο fb του προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας σχετικά με την πορεία της διαδικασίας της «αξιολόγησης» στην Ημαθία:  «Και η Ημαθία δίνει τη δική της απάντηση. Δεν υπήρχε απαρτία λόγω συμμετοχής στην απεργία – αποχή: 1ο,2ο,3ο,4ο,5ο,6ο Γυμνάσιο Βέροιας Γυμνάσιο Μακροχωρίου,Γυμνάσιο Βεργίνας, Γυμνάσιο Ριζωμάτων, εσπερινό... Περισσότερα

ΚΚΕ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Είκοσι χρόνια από το ΝΑΤΟικό έγκλημα  στη Γιουγκοσλαβία! Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί τους, αυτοί που σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος της εναντίωσης στο αιματοκύλισμα του γειτονικού λαού και η νέα βάρδια του αγώνα αντάμωσαν το βράδυ της Τετάρτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που ήταν επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της ΚΕ. 

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου από ανθρώπους κάθε ηλικίας, εργάτες και υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, ανθρώπους του Πνεύματος, νέους και μεγαλύτερους, άντρες και γυναίκες, δονήθηκε πολλές φορές από συνθήματα όπως «Κυβέρνηση του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας, απάντηση θα πάρεις με πάλη διαρκείας», «Αυτή η συμφωνία δεν είναι των λαών, είναι των ιμπεριαλιστών».

Μνήμες ανασύρθηκαν και έγιναν γνώση για τους νεότερους, συνθήματα, χειροκροτήματα, μα κυρίως δέσμευση συνέχισης του αγώνα σε κάθε μετερίζι, στην κάλπη και στους δρόμους, ενός αγώνα σήμερα πιο επίκαιρου από ποτέ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει τη χώρα σε σημαιοφόρο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Ενός αγώνα στον οποίο το ΚΚΕ συνεχίζει να πρωτοστατεί, αποκαλύπτοντας στο λαό τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανώνοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Η ενίσχυσή του μπροστά στις εκλογές του Μάη θα  δώσει νέα ώθηση στην πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου βάρβαρου συστήματος, στην προοπτική μιας άλλης κοινωνίας που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του.  Βεβαιότητα που εκφράστηκε άλλωστε και με το σύνθημα - προτροπή «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα».  

Μέσα από το 15λεπτο βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή της εκδήλωσης, ζωντάνεψαν οι μνήμες από την έντονη αντιιμπεριαλιστική δράση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, από το Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη του 1999, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές. Όλη αυτή η δράση αποτυπώθηκε και από την έκθεση φωτογραφίας. Στο χώρο είχαν τοποθετηθεί ταμπλό που παρουσίαζαν ανά μήνα τις κινητοποιήσεις, από τον Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη. Επιπλέον ένα ταμπλό πρόβαλλε τις συνέπειες αυτού του βρώμικου πολέμου στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων. Ξεχωριστή θέση είχε η μεγάλη προθήκη όπου εκτέθηκαν τα «λάφυρα» της αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας, δηλαδή ειδικές σημάνσεις του ΝΑΤΟικού στρατού, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων κλπ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, περιηγήθηκε στην έκθεση.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αγάπιος Σαχίνης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ο Παύλος Σακελλαρίου, νευροχειρουργός, ο Παύλος Παπακωτούλας, ογκολόγος, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Θεαγενείου, η Φωτεινή Παυλίδου, διευθύντρια Χειρουργικής Μαστού Θεαγενείου,  ο Γιώργος Μητσιάκος, μέλος ΔΕΠ ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας, ο Κώστας Μιχαηλίδης, δικηγόρος, ο Φίλιππος Μπαντής, αρτοζαχαροπλάστης.

Μεγάλη ήταν και η παρουσία των πανεπιστημιακών, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, Νίκο Νικολάου, καθηγητή Γεωπονίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Ραπτάκη, καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστο Δημάκη, επίκουρο καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεοδώρα Σοφιανίδου, συνταξιούχο καθηγήτρια Βιολογίας. Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η συμμετοχή των καλλιτεχνών της πόλης, ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών κ.ά., ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Διογένη Δασκάλου, τον Σωτήρη Μπαλλά κ.ά.

Έχει διαβαστεί 175 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 20 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 0 ως 13 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 659 επισκέπτες και 0 μέλη.