Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
  • Πόσο "καλά" τα πάμε;
Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  1 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»2 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας3 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας4 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"5 Πόσο "καλά" τα πάμε;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάλεσμα στο λαό να είναι σε ετοιμότητα μπροστά στις «αναπτυξιακές φιέστες» κυβέρνησης - βιομηχάνων

από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάλεσμα στο λαό να είναι σε ετοιμότητα μπροστά στις «αναπτυξιακές φιέστες» κυβέρνησης - βιομηχάνων

Κάλεσμα στους εργάτες, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα μπροστά στις «αναπτυξιακές φιέστες» που διοργανώνει η κυβέρνηση μαζί με τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, απευθύνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με αφορμή το επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (Σ.Β.Β.Ε.). 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (Σ.Β.Β.Ε), το επιχειρηματικό συνέδριο Thessaloniki Summit. Θα ακούσουμε πολλά, ακόμα μια φορά, για μια "ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο", για τη "δίκαιη ανάπτυξη που θα δώσει δουλειές στη Βόρεια Ελλάδα", για την ανάγκη να "κλείσει" γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση κλπ. Κοινός τόπος των βιομήχανων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, περιφερειακής και δημοτικών αρχών, είναι να μας πείσουν ότι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να αναμένουμε κάποια ψίχουλα από το νέο μεγάλο φαγοπότι που θα στήσουν οι καπιταλιστές.

Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν μεγάλα λόγια για ένα δήθεν καλύτερο μέλλον για όλους, που μας επιφυλάσσει η ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Προσπαθούν να κρύψουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αντιλαϊκές προϋποθέσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη:

Να παραμείνουν άθικτα όλα τα μέτρα που τσάκισαν στην κυριολεξία τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια και θεωρούνται "ένα το κρατούμενο" από τις ενώσεις των καπιταλιστών όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Να πάρουν και άλλα έτσι ώστε να "κλείσει" η 3η αξιολόγηση όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, πετσόκομμα επιδομάτων κ.λπ.

Να διατηρήσουν στα σημερινά άθλια επίπεδα του χαμηλούς μισθούς, που όπως επισημάνθηκε πρόσφατα και από τον υπουργό Οικονομίας είναι από τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα-κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Να κατοχυρώσουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, διατηρώντας τη φοροληστεία για την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά αλλά και της Βόρειας Ελλάδας συγκεκριμένα, στα ενεργειακά και γεωστρατηγικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η καθεμιά και ο καθένας, που προβληματίζεται που παν τα πράγματα, είναι με ποιους όρους για τους εργαζόμενους θα γίνει η ανάπτυξη, ποιος θα είναι ο κερδισμένος και ποιος θα είναι πάλι ο χαμένος που θα συνεχίζει να ζει σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα μπροστά στις επόμενες "αναπτυξιακές φιέστες" που θα διοργανώσει η κυβέρνηση μαζί με τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το Thessaloniki Summit 2 αποτελεί πρόβα τζενεράλε και για το αναπτυξιακό συνέδριο που προγραμματίζεται για την περιοχή μας το επόμενο διάστημα. Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα χρειάζεται να απαντήσει δυναμικά στην κοροϊδία αλλά και στα σχέδια για ένταση της εκμετάλλευσης και των αντιλαϊκών μέτρων το επόμενο διάστημα.

Ένα καλύτερο μέλλον περνάει μέσα από την ανάπτυξη καλά οργανωμένων και μαχητικών αγώνων διεκδίκησης απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την άρχουσα τάξη, τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με τις κυβερνήσεις, τα κόμματα τους και τις διεθνείς τους συμμαχίες ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Μέσα από ταξικά σωματεία, συλλόγους και επιτροπές αγώνα να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης, ανατροπή του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία που συνεχίζεται.

Ισχυροποιώντας το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα σήμερα, με μαχητικούς και σωστά προσανατολισμένους αγώνες διεκδίκησης, βάζουμε τις βάσεις για μια νικηφόρα πορεία που θα δώσει διέξοδο από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Ένα σύστημα του οποίου πληρώσαμε βαριά την κρίση, ενώ και η ανάπτυξη του βασίζεται στην εκμετάλλευση, στην αδικία.

Είναι κρίσιμο ζήτημα οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα. Σε αυτούς που κινούν τα γρανάζια της παραγωγής δεν ταιριάζουν οι χαμηλές απαιτήσεις. Τους αξίζει να απολαμβάνουν όλο τον πλούτο που παράγουν, μια πολύ καλύτερη ζωή!

Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία που θα διασφαλίσουν μια πραγματικά φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως και όλη η Ελλάδα έχει μεγάλες, επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες. Παράγεται πλούτος καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ενέργεια, στην εξόρυξη, στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική, στη μεταποίηση, στις μεταφορές και στα logistics, στις κατασκευές, στην αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή. Δεκάδες χιλιάδες παρέχουν υπηρεσίες στην υγεία, την παιδεία, το εμπόριο σε άλλους κρίσιμους τομείς και κλάδους.

Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί αν απαλλαγεί απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παραχθεί καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές, από τα businessplan των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Προϋπόθεση για αυτήν τη φιλολαϊκή ανάπτυξη, που θα διασφαλίσει ένα πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους μας, είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή. Έτσι μόνο θα επιτευχθεί η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας στα πλαίσια ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας με περιφερειακή εξειδίκευση».

 

Έχει διαβαστεί 322 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 285 επισκέπτες και 0 μέλη.