Δευτέρα, 03 Αύγ, 2020

  • ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • Καλπάζουν ανεργία και αλχημείες στα στατιστικά στοιχεία
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν μπορούμε πια να πάμε σ' ένα καθολικό lockdown»
  • Η ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της υποταγής της δημόσιας υγείας στην κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ1 Καλπάζουν ανεργία και αλχημείες στα στατιστικά στοιχεία2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν μπορούμε πια να πάμε σ' ένα καθολικό lockdown»3 Η ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της υποταγής της δημόσιας υγείας στην κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Κλείνει το μάτι» στη μετατροπή της σχολικής τάξης σε «ριάλιτι»

Σύμφωνες με τις αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις πρόσφατες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για διαδικτυακή μετάδοση των μαθημάτων. Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να κοινοποιήσει την απάντηση που έδωσε ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders, σε Ερώτηση 5 Ελλήνων ευρωβ... Περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Μείωση δαπανών και εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2016

από Η Άλλη Άποψη

Μείωση των εσόδων κατά 621 εκατ. ευρώ και των δαπανών κατά 3,2 δισ. ευρώ καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Γενάρη - Ιούλη 2016.

Οι μείωση των εσόδων εάν συνεχισθεί για το 2016 τότε είναι πιθανό να ενεργοποιήσει την Άνοιξη του 2017 τον«κόφτη» δαπανών με πρώτα θύματα μισθούς και συντάξεις. Ο «κόφτης» δαπανών ενεργοποιείται αν υπάρξει απόκλιση από 0,26% του ΑΕΠ και πάνω στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα και η μείωση δαπανών μπορεί να κυμανθεί από 0,5% έως και 2% του ΑΕΠ ανάλογα με την έκταση της απόκλισης.

Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού  

Παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 810 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 840 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.486 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.571 δισ. ευρώ, μειωμένο έναντι του πρωτογενούς πλεονάσματος 3.712 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και αυξημένου έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ.

Μείωση των εσόδων τον Ιούλη

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 28.019 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 621 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 25.972 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 422 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

Αισθητά μειωμένα είναι τα έσοδα για τον Ιούλη του 2016 καθώς το το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.031 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 755 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 5.012 δισ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 354 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 3 δισ. ευρώ η μείωση στις δαπάνες

Κατά 3,279 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμούγια την περίοδο Γενάρη - Ιούλη 2016. Ανήλθαν στα 28.829 δισ. ευρώ έναντι του στόχου για 32.126 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 27.124 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά2.397 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2.004 δισ. ευρώ.

Για τον Ιούλη του 2016 oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.833 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 53 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.430 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 70 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Έχει διαβαστεί 155 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΝΑ 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 03 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 04 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 168 επισκέπτες και 1 μέλος.