Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Επιχειρεί να συγκαλύψει τις διαχρονικές ευθύνες για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων
από Η Άλλη Άποψη
Κατόπιν εορτής και σε μια προσπάθεια να κάμψει τη λαϊκή οργή για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εξαιτίας μιας πολιτικής που «απελευθερώνει» και ιδιωτικοποιεί τις σιδηροδρομικές μεταφορές με κριτήριο το κέρδος και όχι την ασφάλεια, επιδίδεται η κυβέρνηση.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο νέος υπουργός Υποδομών,Γιώργος Γεραπετρίτης,αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης που είναι η σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα αίτια, η διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου και η λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο.
Ο υπουργός αναφέρθηκε σε «διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες», για να κρύψει τις ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν έλαβαν ποτέ υπόψη τους τις καταγγελίες των εργαζομένων για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές, αλλά προωθούσαν, βάζοντας η κάθε κυβέρνηση το λιθαράκι της, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, την «απελευθέρωση» και ιδιωτικοποίηση.