Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
  • Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»
Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ3 Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη4 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»5 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Μοιράζει ακάλυπτες επιταγές στους πυρόπληκτους

print
email
από Η Άλλη Άποψη
 Κυβέρνηση: Μοιράζει ακάλυπτες επιταγές στους πυρόπληκτους

«Ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων» για την «ανακούφιση» των πληγέντων, έσπευσε να βαφτίσει η κυβέρνηση τα έκτακτα και εφάπαξ μέτρα που ανακοίνωσε για τους πυρόπληκτους, τα οποία απέχουν έτη φωτός από την πραγματική ανακούφιση των πυρόπληκτων. Για παράδειγμα, στα μέτρα περιλαμβάνεται απλώς η παράταση πληρωμών των χρεών, των φόρων και των δόσεων δανείων νοικοκυριών που μπορεί να έχουν πλήρως καταστραφεί, και όχι η διαγραφή τους.

Στους πληγέντες θα δοθεί εφάπαξ έκτακτο επίδομα 5.000 ευρώ, το οποίο για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες θα είναι 6.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, η ενίσχυση θα ανέρχεται στα 8.000 ευρώ. Βεβαίως, είναι ελάχιστα για νοικοκυριά που έχουν καταστραφεί εντελώς, όπως ελάχιστες είναι και οι δύο μηνιαίες συντάξεις που θα δοθούν εφάπαξ στους συνταξιούχους.

Τα μέτρα «στήριξης» περιλαμβάνουν επίσης παρατάσεις και ...δόσεις στις συναλλαγές των πληγέντων με την εφορία, ώστε να διευκολυνθούν για να πληρώσουν τελικά στο ακέραιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ αφορά μόνο το 2018 και μόνο «τα ακίνητα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα». Σύμφωνα με αυτήν τη διατύπωση, δεν απαλλάσσονται από το χαράτσι όσα σπίτια κρίνονται κατοικήσιμα, ενώ όσα είναι ερείπια θα πληρώσουν από του χρόνου... Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση των αστέγων.

Τα 20 εκατ. ευρώ προς τους δήμους «για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών» είναι ελάχιστα, αφού δεν φτάνουν ούτε για τη στοιχειώδη αποκατάσταση υποδομών, όπως το δίκτυο της ύδρευσης κ.λπ. Αλλο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η δημιουργία «ειδικού λογαριασμού» στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να κατατίθεται η «αλληλεγγύη», με σκοπό τη χρηματοδότηση δράσεων για την αρωγή των πληγέντων. Το ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό αυτό με 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με 10 εκατ. ευρώ.

Μια άλλη δέσμη μέτρων αφορά την αποζημίωση και την ενίσχυση οικογενειών θυμάτων, όπως οικονομική ενίσχυση στον πλησιέστερο συγγενή θανόντος ύψους 10.000 ευρώ, μηνιαίο επίδομα σε ανήλικα τέκνα, δικαίωμα διορισμού σε συγγενικά πρόσωπα α' ή β' βαθμού ή βαριά ανάπηρους πληγέντες.

Έχει διαβαστεί 112 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 129 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά