Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: «Ικανοποίηση» για τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
από Η Άλλη Άποψη
Την«πλήρη ικανοποίηση»της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου δόθηκαν δεσμεύσεις εμβάθυνσης της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Επισήμανε ότι σε όλες τις επαφές στις ΗΠΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης«ανέπτυξε ξεκάθαρα τις θέσεις της χώρας μας»για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, και«κατέστησε σαφές με τρόπο που έγινε απόλυτα κατανοητός ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Ο Στ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί «διπλωματική πρωτοβουλία» των ΗΠΑ για τα Ελληνοτουρκικά, προσπερνώντας τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για συνδιαχείριση στο Αιγαίο. Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε στις ΗΠΑ η παραπομπή στη Χάγη, απάντησε πως κατ' αρχάς θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η τουρκική επιθετικότητα, να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, να πάμε σε διερευνητικές επαφές και συνυποσχετικό και μετά να γίνει η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Επίσης, ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να συμμετάσχει στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη.