Σάββατο, 23 Οκτ, 2021

  • Με την προβιά...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
Με την προβιά...1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/102 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20214 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "5 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εστίες διασποράς

Εστίες διασποράς

Πάνω από 1.000 τμήματα συγχωνεύονται πανελλαδικά αυτές τις μέρες, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων και μαθητών, αφού εκτός από το «γης Μαδιάμ» που συνεπάγονται τα 27 και 28 παιδιά στην τάξη, ο συγχρωτισμός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, στη φάση της νέας έξαρσης. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η απου... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Παρουσίασε νέο σχέδιο «βελτίωσης» της λειτουργίας και δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Παρουσίασε νέο σχέδιο «βελτίωσης» της λειτουργίας και δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών

Σε καιρούς έντασης της καταστολής και περιστολής λαϊκών ελευθεριών, η κυβέρνηση παρουσίασε άλλο ένα σχέδιο νόμου «βελτίωσης» της λειτουργίας και δράσης της Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσίασε το νομοσχέδιο «για τη διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο νόμου προωθείται μία συνολική «μεταρρύθμιση» του τομέα εσωτερικής ασφάλειας στην Ελλάδα, με έμφαση, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση νέων απειλών και κινδύνων, αλλά και τη συντονισμένη διαχείριση κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας. Στις τελευταίες «κρίσεις» εντάσσονται ολοένα και περισσότερο οι λαϊκές κινητοποιήσεις που χτυπιούνται ανελέητα όπως φαίνεται από τον νόμο-έκτρωμα που ανάμεσα στα άλλα αντεργατικά περιλαμβάνει τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, σε συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών νομοθετημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως «στρογγυλεμένα» παρουσιάζει το σχεδιασμό της η κυβέρνηση, η αναδιοργάνωση του αρχηγείου βασίστηκε σε μελέτη της εταιρείας παροχής συμβουλών «Έρνεστ Γιανγκ» που ξεκίνησε την άνοιξη 2020. Η αναδιοργάνωση της Ακαδημίας βασίστηκε στις προτάσεις επιτροπής καθηγητών ΑΕΙ που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020. Όλες οι αλλαγές συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το συμβούλιο επιτελικού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά το υπουργείο, «φτιάχνουμε την αποτελεσματική Αστυνομία του 21ου αιώνα, με στόχους την εξωστρέφεια,τις συστηματικές συνεργασίες με την κοινωνία των πολιτών και τους θεσμούς του κράτους. Για να το κατορθώσουμε μας βοηθούν η τεχνολογία και η διά βίου μάθηση που πλέον καθιερώνουμε. Προχωράμε στην αναδιοργάνωση του επιτελείου και των υπηρεσιών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι σημαντικότερες αλλαγές είναι: Ενιαίος επιτελικός σχεδιασμός για ασφάλεια και αστυνόμευση. Οι δυο κλάδοι συγχωνεύονται. Αξιοποίηση έρευνας και νέων τεχνολογιών σε κάθε υπηρεσία, ειδική υπηρεσία καινοτομίας, υπηρεσίες διοίκησης με σταθερή αξιολόγηση δράσεων και σχεδιασμό επιχειρήσεων. Ενοποίηση υπηρεσιών νέων μορφών βίας: Πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων, καταπολέμηση των διακρίσεων και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (όπως την εννοούν βέβαια οι δυνάμεις καταστολής και η κυβέρνηση). 

Σε σχέση με τις αλλαγές στην Αστυνομική Ακαδημία, οι σημαντικότερες είναι «η ενίσχυση της αυτοτέλειας και αναδιοργάνωσης της δομής και της λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας», η «καθιέρωση επιστημονικού συμβουλίου», η «αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών» με «έμφαση στην ποιότητα και στις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης», η «εισαγωγή του θεσμού της διά βίου μάθησης», η «έμφαση στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση» και τα «νέα ειδικά σχολεία για ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες». 

Δημιουργείται νέος οργανισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Ενιαία πολιτική εσωτερικής ασφάλειας, συντονισμό στη διαχείριση κρίσεων, διεθνή διπλωματία και εξωστρέφεια. Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μειώνονται οι 43 Διευθύνσεις σε 35. Αντίστοιχα στην Αστυνομική Ακαδημία συγχωνεύονται τα επιτελεία και τα τμήματα σε μία κεντρική υπηρεσία. 


Έχει διαβαστεί 289 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΔΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 219 επισκέπτες και 0 μέλη.