Τετάρτη, 29 Απρ, 2026

  • Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ
  • Μαρτύριο
  • Διακρίσεις στον διαγωνισμό χορού «Team Battle», για το Τμήμα Latin και hip hop, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης
  • Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ1 Μαρτύριο2 Διακρίσεις στον διαγωνισμό χορού «Team Battle», για το Τμήμα Latin και hip hop, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας3 ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης4 Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας5 ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ταλέντα μυθοπλασίας...

Διέπρεψαν πάλι οι «γεωπολιτικοί αναλυτές» της δεκάρας με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν. Και τι δεν είπαν! Για τη «στρατηγική σχέση» και τη «ρήτρα αμυντικής συνδρομής», που θωρακίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι «ρήτρες» αυτές είναι ρήτρες εμπλοκής, που αξιοποιούνται γ... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ποδαρικό» με «βροχή» αντιλαϊκών νομοσχεδίων

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ποδαρικό» με «βροχή» αντιλαϊκών νομοσχεδίων
Με τον γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Mathias Cormann, συναντάται σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Στη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφεί «μνημόνιο κατανόησης» για την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη και θα παρουσιαστεί η τακτική έκθεση του Οργανισμού για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Μητσοτάκη και Cormann. Ολα με βάση και την περιλάλητη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, την οποία αξιοποιούν οι κυβερνήσεις, ήδη από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προωθούν ταχύτερα αναδιαρθρώσεις με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Μια καλή πρόγευση πάντως από τη «βροχή» αντιλαϊκών νομοσχεδίων που προετοιμάζει η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, δίνεται με το «καλημέρα», δηλαδή από σήμερα κιόλας, πρώτη μέρα λειτουργίας της Βουλής για το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής αρχίζει η συζήτηση 5 νομοσχεδίων, ενώ θα γίνει η ενημέρωση για δύο ακόμα που θα έρθουν τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για νομοσχέδια που από τους τίτλους τους κιόλας φαίνεται ότι φέρουν τη σφραγίδα των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, της «πράσινης μετάβασης», στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πρώτα και κύρια των μεταναστών κ.ά.

Η αρχή θα γίνει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», του οποίου η εφαρμογή, όπως η σύσταση του Πληροφοριακού Συστήματος Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης που προβλέπεται, θα γίνει με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθούν: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση Συμφωνίας» μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου «για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον γεωργικό τομέα».

Τα τρία νομοσχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν το ένα την «Κύρωση της Συμφωνίας για τη διατήρηση των αποδημητικών υδρόβιων πτηνών Αφρικής και Ευρασίας (AEWA)».

Το δεύτερο την «Κύρωση της Συμφωνίας για τη διατήρηση των κητωδών του Εύξεινου Πόντου, της Μεσογείου και της παρακείμενης περιοχής του Ατλαντικού, της συναφούς προς τη Συμφωνία Τελικής Πράξης και των τροποποιήσεων που υιοθετήθηκαν από τη Σύνοδο των συμβαλλομένων στη Συμφωνία μερών με το Ψήφισμα Α/4.1 της 12ης Νοεμβρίου 2010».

Το τρίτο την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου για τη μείωση της οξίνισης, του ευτροφισμού και του όζοντος σε επίπεδο εδάφους, στη Σύμβαση του 1979 της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη "σχετικά με τη διασυνοριακή ατμοσφαιρική ρύπανση σε μεγάλη απόσταση", που κυρώθηκε με τον ν. 1374/1983 και των τροποποιήσεων του Πρωτοκόλλου που υιοθετήθηκαν από τη Σύνοδο των συμβαλλομένων στη Σύμβαση Μερών, με τις Αποφάσεις 2012/1 και 2012/2».

Τέλος, για σήμερα έχει προγραμματιστεί και η ενημέρωση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, της αρμόδιας Επιτροπής για τις συμφωνίες - πλαίσιο για θέματα αρμοδιότητάς του.

Έχει διαβαστεί 793 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 632 επισκέπτες και 0 μέλη.