Οι «Financial Times» αποκαλύπτουν ότι το Ιράν σχεδίαζε να απαντήσει άμεσα στην ουκρανική επίθεση στην Κασπία, βάζοντας στο στόχαστρο λιμάνια της Ουκρανίας ή και το Κίεβο. Το σχέδιο πάγωσε προσωρινά «μετά από παρεμβάσεις» που δεν διευκρινίζονται... Παραμένουν όμως σε ισχύ οι ιρανικές προειδοποιήσεις ότι η ουκρανική επίθεση δεν θα μείνει... Περισσότερα
Κυβέρνηση: Θέλει να αξιοποιήσει τις ευρωεκλογές ως βήμα νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της
από Η Άλλη Άποψη
Ως βήμα νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της στρατηγικής της Ευρωπαικής Ένωσης θέλει να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης ΚΚΕ, της μοναδικής δύναμης που στηρίζει την πάλη του λαού και αντιμάχεται την ΕΕ.
Περιοδεύοντας στα Καλάβρυτα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να συνταχθούν μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη εκσυγχρονιστική, μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζεται από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023», διαβεβαιώνοντας ντόπια και ξένα κέντρα ότι η «προσοχή» της κυβέρνησης «είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας».
Δεν παρέλειψε βέβαια να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, καθώς καυχήθηκε για τις «αυξήσεις» στον κατώτατο μισθό, που έχουν εξαφανιστεί ήδη από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας.
Για το έγκλημα στα Τέμπη, εμφανίστηκε «προβληματισμένος» για «το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης» με την «εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας», επιδιώκοντας να φέρει την αντιπαράθεση στα μέτρα της κοκορομαχίας με τα άλλα αστικά κόμματα, τα οποία υπηρέτησαν την πολιτική που γεννάει Τέμπη.
Κατόπιν αυτού, προέτρεψε με θράσος τους ψηφοφόρους να «επαναεπιβεβαιώσουν» την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ, «να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της».