Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ1 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα2 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ3 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη4 Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα5 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση το αντεργατικό τερατούργημα που καταργεί το οκτάωρο, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασε τις βασικές διατάξεις αυτού του νομοθετικού εκτρώματος στους κυβερνητικούς βουλευτές. 

Επιβεβαιώνοντας ότι οι ανατροπές του αιώνα προωθούνται για να διευκολύνουν την καπιταλιστική κερδοφορία και είναι ενταγμένες στον «αναπτυξιακό» σχεδιασμό του κεφαλαίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως οι δύο σταθμοί του «μεταρρυθμιστικού» έργου της κυβέρνησης είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και ο «νέος χάρτης για την εργασία».

Ως προς τη φιλοσοφία αυτών των αλλαγών, υπογράμμισε πως με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση, «ύστερα από σαράντα χρόνια, φέρνει, επιτέλους, και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο», δηλαδή όλες εκείνες τις αντεργατικές ανατροπές που ήδη έχουν γίνει σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, ενώ παράλληλα «κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», παγιώνοντας και επεκτείνοντας την άθλια πραγματικότητα στους χώρους εργασίας.

Προκειμένου να θολώσει τα νερά για το γεγονός πως με αυτό το νομοσχέδιο καθιερώνεται δεκάωρη εργασία, επεκτείνεται η τηλεργασία και μπαίνει μεγαλύτερο χέρι στη λειτουργία των συνδικάτων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ο πρωθυπουργός είτε εστίασε σε επιμέρους ρυθμίσεις που δεν αναιρούν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου είτε έκανε το μαύρο - άσπρο για πρόδηλα αντεργατικές διατάξεις.

Κάνοντας σαν να μην ...ξέρει το όργιο εκβιασμών και πιέσεων της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων, ισχυρίστηκε με θράσος πως «το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο ως έχει» και «εκείνο που προστίθεται είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος»!!! Παράλληλα, τόλμησε να εκστομίσει ότι «ένα πάγιο αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος πραγματοποιείται από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση», επειδή «εξισώνεται, επιτέλους, η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων», αποσιωπώντας το κύριο, ότι οι απολύσεις έχουν σχεδόν απελευθερωθεί πλήρως, ότι οι εργοδότες μέσα από ένα όργιο πιέσεων εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε «εθελοντικές» αποχωρήσεις και πως η αποζημίωση για την απόλυση έχει περιοριστεί δραματικά.

Στα της πανδημίας, σε μια περίοδο που συνεχίζεται η έξαρση των κρουσμάτων, οι θάνατοι και η ασφυξία στο δημόσιο σύστημα Υγείας, επέμεινε στο αφήγημα πως «βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας», εναποθέτοντας τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», στους εμβολιασμούς που απέχουν έτη φωτός από την επίτευξη ανοσίας και κυρίως στα self-test που από τη Δευτέρα θα επεκταθούν στους χώρους εργασίας, γεγονός που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει ότι η «επανεκκίνηση» της οικονομίας θα γίνει μόνο με «αυτοδιάγνωση» και κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας ή σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης.

Μάλιστα, συνεχίζοντας την άθλια προσπάθεια στοχοποίησης του λαού, έσπευσε να δηλώσει πως «τα self-test δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για απερίσκεπτη συμπεριφορά», ενώ συνέστησε και στα μέλη της κυβέρνησης «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται». Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της «Johnson & Johnson», ευχήθηκε η καθυστέρηση των δεδομένων για το συγκεκριμένο εμβόλιο να είναι προσωρινή, προσθέτοντας πως «σε καμία περίπτωση -και θέλω να το επαναλάβω αυτό- κανείς δεν αμφισβητεί την ασφάλεια, αλλά κυρίως και τη σημασία των εμβολίων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».


Έχει διαβαστεί 650 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 458 επισκέπτες και 0 μέλη.