Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή «μισθοφόρων» σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα
  • Δύο γραμμές για το κίνημα συγκρούονται στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Διαδικασίες πέρα και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων
  • Οι ΗΠΑ ερευνούν εξαφανίσεις και θανάτους επιστημόνων πυρηνικών και διαστημικών προγραμμάτων σε μία υπόθεση που θυμίζει... Ινδία
  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή «μισθοφόρων» σε επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα1 Δύο γραμμές για το κίνημα συγκρούονται στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Διαδικασίες πέρα και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων2 Οι ΗΠΑ ερευνούν εξαφανίσεις και θανάτους επιστημόνων πυρηνικών και διαστημικών προγραμμάτων σε μία υπόθεση που θυμίζει... Ινδία3 Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα4 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια5 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αναπαρήγαγε όλη την επικίνδυνη ευρωατλαντική «ατζέντα» στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αναπαρήγαγε όλη την επικίνδυνη ευρωατλαντική «ατζέντα» στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ

Με την «ατζέντα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχει βάλει «φωτιά» στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον πλανήτη εμφανίστηκε ανά χείρας ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αφού επιστράτευσε τις γνωστές υποκριτικές φανφάρες για τη δέσμευση της Ελλάδας «στις αρχές του διαλόγου, της διπλωματίας και της δημοκρατίας» -αρχές που οι «σύμμαχοί» του τις «εξάγουν» με βόμβες και σφαγές- διαφήμισε τη «γεωστρατηγική θέση» της χώρας, καθώς «ως πύλη προς την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα βρίσκεται 900 μίλια μακριά τόσο από τη Γάζα όσο και από την Ουκρανία», όπου μαίνονται δύο πόλεμοι με απροκάλυπτη ελληνική εμπλοκή.

«Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Αυτό το έργο ξεκινά άμεσα, από την άμεση γειτονιά μας», σημείωσε. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη στην υλοποίηση του ευρωατλαντικής κοπής «ελληνοτουρκικού διαλόγου», υπενθυμίζοντας την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών (τον «οδικό άξονα» των επώδυνων διευθετήσεων) και τις έξι συναντήσεις που είχε μέσα σε έναν χρόνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησής τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εργαστεί για την επίλυση του μοναδικού εκκρεμούς σημαντικού ζητήματος» με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είπε. «Δεν έχουμε μπορέσει να διευθετήσουμε αυτή τη διαφορά επί περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μοιραίο να παραμείνει άλυτη», πρόσθεσε, αποσιωπώντας ότι πρόκειται για διευθετήσεις οριοθετημένες από τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων και που οδηγούν σε επώδυνες «λύσεις» σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαών της περιοχής, καθώς και ότι εμπεριέχουν τον σπόρο μεγαλύτερων και σκληρότερων ανταγωνισμών.

Από το ίδιο βήμα, εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, καλώντας «την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τουλάχιστον να καλλιεργήσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη και να συζητήσουν ειλικρινά για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης». 

«Η λύση δύο κρατών δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει αποδεκτή. Απλούστατα δεν αποτελεί λύση», ανέφερε, απαντώντας στον Ερντογάν. Όμως, ο στόχος της διασφάλισης της «ΝΑΤΟικής συνοχής» που ασπάζεται με τα μπούνια η ελληνική κυβέρνηση δίνει «αέρα στα πανιά» των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων, ενώ η νέα «λύση» βασίζεται στα προηγούμενα διχοτομικά σχέδια για δύο «συνιστώντα κράτη» στην Κύπρο, επισφραγίζοντας την κατοχή του νησιού.

«Αυτοάμυνα» οι θηριωδίες του ισραηλινού κράτους!

Σε μια ακόμη επαίσχυντη δήλωση στήριξης του κράτους-δολοφόνου που έχει μακελέψει όλη τη Μέση Ανατολή, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στο «νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ψελλίζοντας μόνο ότι «ο τρόπος με τον οποίο το πράττει έχει σημασία»!!!

Κάλεσε «όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και αυτών στους οποίους ασκεί επιρροή, να απόσχουν από τη διαιώνιση του σημερινού καταστροφικού κύκλου βίας, να μειώσουν τις εντάσεις και να εμπλακούν εποικοδομητικά στην επιδίωξη της ουσιαστικής αποκλιμάκωσης». 

Αφού τόνισε πως «ένας πόλεμος ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση των ΗΠΑ για άμεση κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες.

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να εκφράσει την «αλληλεγγύη» του στην αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αφού η Ελλάδα έχει εμπλακεί με τα «μπούνια» στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία, στο ουκρανικό έδαφος. 

Από αυτή την ευρωατλαντική «ατζέντα» που παρουσίασε, δεν θα μπορούσε να λείπει η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Έτσι, κάλεσε τις χώρες της περιοχής «να λάβουν την οριστική απόφαση να αφήσουν πίσω τους την τραυματική κληρονομιά του παρελθόντος», σημειώνοντας πως «η αναβίωση εθνικιστικών αφηγημάτων και επιδιώξεων δεν πρέπει να έχει θέση σήμερα σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κατώφλι της ένταξης στην ΕΕ». Μόνο που ακριβώς αυτά τα σχέδια της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης των Δ. Βαλκανίων είναι που έχουν βάλει νέο «φιτίλι» στην περιοχή, αφού συγκρούονται με τις επιδιώξεις των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ζήτησε, δε, όλες οι συμφωνίες που προωθούν αυτές τις επιδιώξεις «να γίνονται σεβαστές και να εφαρμόζονται πλήρως και καλόπιστα, είτε μιλάμε για το Ντέιτον, είτε για τις Πρέσπες, είτε για τις συμφωνίες Βελιγραδίου - Πρίστινας». 


Έχει διαβαστεί 625 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 594 επισκέπτες και 0 μέλη.