«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ευχαρίστησε τη FRONTEX για τη συμβολή της στην μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή της ΕΕ
από Η Άλλη Άποψη
Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEXFabrice Leggeriσυναντήθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργόςΚυρ. Μητσοτάκης.Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον επικεφαλής του στρατιωτικοπολιτικού κατασταλτικού σχηματισμού «για την εξαιρετική συνεργασία που διατηρούμε τα τελευταία χρόνια, σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων μας, που αποτελεί δικαίωμα της χώρας μας».
Είπε ακόμα ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, με την ενεργό στήριξη της Frontex, καταφέραμε να μειώσουμε τις ροές κατά σχεδόν 80% το 2020 και κατά επιπλέον 72% από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα». Τέλος, χαρακτήρισε «αδιανόητο μετανάστες και πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται ως γεωπολιτικά "πιόνια" ώστε να ασκηθεί πίεση στην ΕΕ ως σύνολο».
Ο Leggeri από την πλευρά του είπε ότι «η παράτυπη μετανάστευση είναι μέρος της αποστολής μας, να την παρακολουθούμε, να την εντοπίζουμε και να την αντιμετωπίζουμε, περιλαμβανομένων των επιστροφών». Επανέλαβε, μάλιστα, τη δέσμευση του Οργανισμού «να στηρίξουμε όλα τα κράτη - μέλη και συγκεκριμένα την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις επιστροφές, όταν θα είναι και πάλι εφικτές».