Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Παρουσίασε τους πρόσφυγες ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια»!
από Η Άλλη Άποψη
Την εφαρμογή του αντιδραστικού δόγματος «νόμος και τάξη» εις βάρος των κατατρεγμένων διαφήμισε ο πρωθυπουργόςΚυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.
«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει αλλάξει. Ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων έχει ενταθεί, η διαδικασία ασύλου επιταχύνεται και διαθέτουμε ήδη ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο»,είπε.
«Το κράτος δικαίου και ο ανθρωπισμός συμβαδίζουν με την εθνική μας ασφάλεια. Με αυτή δεν θα παίξει κανείς»,πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, την ώρα που η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι αυτή που εκθέτει τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους.
Προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη καταστολή κατά των προσφύγων και μεταναστών, υποστήριξε πως«το πρόβλημα είναι στην αρχή της αντιμετώπισής του, αλλά η στροφή έγινε».Σε σχέση με τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, ισχυρίστηκε πως«τα νησιά θα αποσυμφορηθούν σε πρώτη φάση από εκείνους στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί καθεστώς προστασίας»,ενώ«οι παράνομοι»-όπως έσπευσε να χαρακτηρίσει όσους δεν θα τύχουν καθεστώτος προστασίας-«θα γυρίζουν γρήγορα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης».