Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν μπορούμε πια να πάμε σ' ένα καθολικό lockdown»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν μπορούμε πια να πάμε σ' ένα καθολικό lockdown»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας δεύτερης καθολικής καραντίνας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπονοώντας ότι θα είναι ιδιαίτερα βαρύ το πλήγμα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και σε μια περίοδο που αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ χαλαρώνουν τα μέτρα στην ακτοπλοϊα και επανέρχεται πιο έντονα ...η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης».

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ' ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Δήλωσε ακόμα πως «είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού».

Αναφέρθηκε και στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας πως «η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα, αλλά φυλάει ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις «πράσινες μπίζνες» έδειξε ο Άρμιν Λάσετ, δηλώνοντας πως «θα θίξουμε το ζήτημα της αλλαγής σε ενεργειακά ζητήματα, όπου η Ελλάδα προχωρά στην απολιγνιτοποίηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα τόσο όσον αφορά την αιολική ενέργεια, όσο και τα φωτοβολταϊκά να υποστηρίξει την Ελλάδα εν προκειμένω».

Για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό ο Γερμανός πολιτικός επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου για εγκλωβισμό των ξεσπιτωμένων στα ελληνικά νησιά υπό την βοήθεια της ΕΕ. Όπως είπε, «είναι ένα κοινό καθήκον η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, θα πρέπει, λοιπόν, να υποστηριχθούν τόσο τα νησιά όσο και η χώρα εν γένει».

 

 

 


Έχει διαβαστεί 699 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1094 επισκέπτες και 0 μέλη.