Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ένα ακόμα διάγγελμα συγκάλυψης της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας
από Η Άλλη Άποψη
Αλλο ένα διάγγελμα, που αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη.
Αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέο lockdown ανέφερε τα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο δίμηνο.
Επικαλέστηκε ότι διεθνώς υπάρχει πρόβλημα με την μετάλλαξη «Δ» και δήλωσε ότι υπάρχει πλέον το εμβόλιο, κάνοντας σαφές ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός αξιοποιείται και για να μην προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αντίθετα, δήλωσε ότι θα προχωρήσει το νέο ΕΣΥ της περαιτέρω εμπορευματοποίησης.
Ισχυρίστηκε πως η χώρα θρηνεί αχρείαστες απώλειες διότι δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων χωρών, άρα για όλα φταίει η ατομική ευθύνη και όχι ο κυβερνητικός σχεδιασμός!
Τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοίνωσε:
- από Δευτέρα δεν θα εισέρχονται σε όλες τις κλειστές αίθουσες ούτε επίδειξη αρνητικού τεστ. Στις εκκλησίες οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί με αρνητικό τεστ.
- το πιστοποιητικό εμβολιασμού παύει να ισχύει 7 μήνες από την έκδοση, ένας μήνας παραταση για την 3η δόση.
- επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα