Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για άριστη κατάσταση των σχολείων στα χωριά και για τα οφέλη που θα έχουν αν γίνουμε «μπαταρία της Ευρώπης»!

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για άριστη κατάσταση των σχολείων στα χωριά και για τα οφέλη που θα έχουν αν γίνουμε «μπαταρία της Ευρώπης»!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Χωριάτικα» της Πρώτης Σερρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε ιδιαίτερα προκλητικός στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που διαμένουν στην ελληνική ύπαιθρο. 

Σε αρκετές των περιπτώσεων με διάφορα γλυκανάλατα ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλούσε για το πόσο ψηλά στις προτεραιότητες του αστικού κράτους είναι η βελτίωση της ζωής στα «απομονωμένα χωριά». Είπε, μάλιστα ότι «όταν είχαμε τις μεγάλες καταστροφές σε πρώτη φάση στον Ιανό, τότε που απομονώθηκε όλη η ορεινή Αργιθέα και δεν είχε πρόσβαση, δαπανήσαμε ένα πολύ σημαντικό κονδύλι για να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση το συντομότερο δυνατό». 

Είναι άθλιοι! Τολμάνε και μιλάνε για τον πνιγμένο θεσσαλικό κάμπο που βρέθηκε ανοχύρωτος από την εγκληματική πολιτική του κόστους-οφέλους που υπηρετεί διαχρονικά το αστικό κράτος με την «σφραγίδα» της ΕΕ. Μια περιοχή που οι αγρότες δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Από τις κατεστραμμένες υποδομές, τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, τις ζωονόσους, και τόσα άλλα. 

Αλλά για να μην λέμε πολλά, η αγάπη των «κυβερνώντων» για τα «απομονωμένα» χωριά είναι τόσο μεγάλη που στον έναν χρόνο από τον Daniel η περιοδεύουσα κυβερνητική κουστωδία στην Θεσσαλία παρέταξε τα ΜΑΤ σε όσους διεκδικούσαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους! Μάλιστα, τότε μια γυναίκα από τον Βλοχό της Καρδίτσας, που βρέθηκε ολόκληρος κάτω από τις λάσπες, δήλωνε πως για έναν χρόνο έμενε μαζί με ποντίκια και το μόνο που ήθελε ήταν μια ανθρώπινη ζωή! 

Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Όσον αφορά στα σχολεία, γενικά είμαστε καλυμμένοι, καθώς ένας από τους λόγους που έχουμε πάρα πολλούς δασκάλους και καθηγητές είναι ακριβώς γιατί πρέπει να καλύψουμε κάθε γωνιά της πατρίδας μας»! Ντροπή! Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Στις αρχές του έτους μόνοι τους ομολόγησαν ότι θα στοίβαζαν τα παιδιά σε 30ρια τμήματα σαν σαρδέλες για να «εξορθολογίσουν» την εκπαίδευση και για να μην προσλάβουν εκπαιδευτικούς. Γιατί δεν λένε ότι έφτιαξαν το σχολείο στο Δαμάσι με την «ευσπλαχνία» της ΤΕΡΝΑ αλλά οι σεισμόπληκτοι μένουν 4 χρόνια μετά σε conteiner! Οι σχολικές εγκαταστάσεις και στα χωριά και στις πόλεις είναι σε άθλια κατάσταση, χωρίς ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους, με την πτώση σοβάδων να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση μίλησε και για τα οφέλη που θα έχουν τα χωριά και συνολικά ο ελληνικός λαός από το να γίνει η Ελλάδα η «μπαταρία της Ευρώπης». Δηλαδή, από το αν θα συνεχίσει να προχωρά με ταχείς ρυθμούς το τάισμα των «πράσινων» αρπαχτικών των ΑΠΕ που και το περιβάλλον καταστρέφει και εντάσσει τη χώρα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλαίσιο της «ενεργειακής απεξάρτησης της ΕΕ» και οδηγεί τον λαό να πληρώνει το ρεύμα για χρυσάφι. 


Έχει διαβαστεί 1004 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 631 επισκέπτες και 0 μέλη.