Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προτάσσει τα κέρδη των εφοπλιστών από τη μεταφορά LNG λόγω πολέμου

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προτάσσει τα κέρδη των εφοπλιστών από τη μεταφορά LNG λόγω πολέμου

Την ευκαιρία για επιπλέον κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών λόγω του πολέμου και την προσπάθεια της ΕΕ να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο ανέδειξε ως «εθνική διάσταση» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βερσαλίες δείχνοντας σαφέστατα ότι την ώρα που και ο ελληνικός λαός δεινοπαθεί από την ενεργειακή φτώχεια η κυβέρνηση δουλεύει για το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει επενδύσει στην μεταφορά υγροποιημένο φυσικού αερίου (LNG) από τος ΗΠΑ και άλλα κράτη.

 Δήλωσε πως Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 20% του παγκόσμιου στόλου, περισσότερα από 150 καράβια, που μεταφέρει LGN και ότι «είναι μια σημαντική εθνική διάσταση σε αυτή την ευρωπαϊκή προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν αν μειώσουν το συντομότερο δυνατό την εξάρτηση τους από το ρωσικό φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διεκδικεί να γίνει ενεργειακό κόμβος είτε υγροποιημένου φυσικού αερίου είτε του φυσικού αερίου που έχει βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την ακρίβεια που έχει γονατίσει το λαό παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα που όπως άφησε να εννοηθεί θα αφορούν τους φτωχότερους των φτωχών. Υποστήριξε μάλιστα οι τιμές του φυσικού αερίου πέφτουν μετά τις προτάσεις που έκανε και ο ίδιος για παρεμβάσεις της ΕΕ στην αγορά! 

Για την στρατιωτικοποίηση της ΕΕ ανέφερε ότι τα κράτη μέλη θα αυξήσουν τους προϋπολογισμούς για εξοπλισμούς. Επανέλαβε την πρόταση του οι αμυντικές δαπάνες ή οι υπερβάλουσες αμυντικές δαπάνες να μην προσμετρούνται στο έλλειμμα και το χρέους του κράτους.

Επίσης, με αφορμή τη ρωσική εισβολή ανακύκλωσε ανιστόρητες θεωρίες που κρύβουν την αλήθεια για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι έγινε μια «ευθεία επίθεση σε μια δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη», πως αυτό «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» και ότι κύριο μέλημα» της ΕΕ είναι «να διασφαλίσει την ειρήνη και να μην ξαναγίνει πόλεμος, να κατοχυρώσεις τα σύνορα». Η αλήθεια είναι ότι το 1999, σε ευρωπαϊκό έδαφος, το ΝΑΤΟ και κράτη μέλη της ΕΕ βομβάρδισαν και διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία αλλάζοντας τα σύνορα με ποταμούς αίματος.

Έχει διαβαστεί 853 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 626 επισκέπτες και 0 μέλη.