Σάββατο, 18 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στον λαό ο λογαριασμός του πολέμου και της «πράσινης μετάβασης»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στον λαό ο λογαριασμός του πολέμου και της «πράσινης μετάβασης»

«Θα πρέπει ενδεχομένως να προσαρμοστούμε όλοι για μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, προετοιμάζοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και ο λαός θα πρέπει να «προσαρμοστεί» για να πληρώσει αδιαμαρτύρητα τον λογαριασμό του πολέμου και των κυρώσεων, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», αποδίδοντας την εκρηκτική άνοδο των τιμών αποκλειστικά στον πόλεμο, προκειμένου να συγκαλύψει μια σειρά άλλες αιτίες όπως η «πράσινη μετάβαση» που είχε εκτινάξει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος μήνες πριν τη ρωσική εισβολή. 

«Η γενεσιουργός αιτία της κρίσης όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου που συμπαρασύρει δυστυχώς και τις τιμές του ηλεκτρισμού», είπε, αποσιωπώντας ότι το φυσικό αέριο έγινε κυρίαρχο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση και οι μπίζνες των πράσινων αρπακτικών. Δεν παρέλειψε να εμφανίσει ως «ανακούφιση» τα μέτρα-ψίχουλα, όπως αυτά της επιδότησης καυσίμων, αλλά και να δημιουργήσει εφησυχασμό για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα.  

«Όλοι θα βάλουμε πλάτη. Το κράτος, οι πολίτες», είπε, με θράσος για τον λαό, που έχει πληρώσει ήδη τα πάνδεινα μετά από μια πολυετή καπιταλιστική κρίση. «Αλλά πλάτη πρέπει να βάλουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε, εννοώντας την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, για να βγει «λάδι» ο μηχανισμός που δημιουργεί τεράστια κέρδη για τους ομίλους και ενεργειακή φτώχεια για τον λαό.

Εμφανίζοντας ως λύση την αιτία του προβλήματος, υποστήριξε πως «θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας αλλά και μικρότερης κλίμακας». Υποστήριξε δε ότι «η φθηνότερη μορφή Ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η πράσινη ενέργεια», «ξεχνώντας» να αναφέρει ότι άλλες μορφές Ενέργειας, όπως ο εγχώριος λιγνίτης, έγιναν ακριβές εξαιτίας των υπέρογκων τελών ρύπων που επέβαλε η ΕΕ προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα των «πράσινων» μονοπωλίων.


Έχει διαβαστεί 863 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 714 επισκέπτες και 0 μέλη.