Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στον λαό ο λογαριασμός του πολέμου και της «πράσινης μετάβασης»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στον λαό ο λογαριασμός του πολέμου και της «πράσινης μετάβασης»

«Θα πρέπει ενδεχομένως να προσαρμοστούμε όλοι για μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, προετοιμάζοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και ο λαός θα πρέπει να «προσαρμοστεί» για να πληρώσει αδιαμαρτύρητα τον λογαριασμό του πολέμου και των κυρώσεων, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», αποδίδοντας την εκρηκτική άνοδο των τιμών αποκλειστικά στον πόλεμο, προκειμένου να συγκαλύψει μια σειρά άλλες αιτίες όπως η «πράσινη μετάβαση» που είχε εκτινάξει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος μήνες πριν τη ρωσική εισβολή. 

«Η γενεσιουργός αιτία της κρίσης όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου που συμπαρασύρει δυστυχώς και τις τιμές του ηλεκτρισμού», είπε, αποσιωπώντας ότι το φυσικό αέριο έγινε κυρίαρχο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση και οι μπίζνες των πράσινων αρπακτικών. Δεν παρέλειψε να εμφανίσει ως «ανακούφιση» τα μέτρα-ψίχουλα, όπως αυτά της επιδότησης καυσίμων, αλλά και να δημιουργήσει εφησυχασμό για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα.  

«Όλοι θα βάλουμε πλάτη. Το κράτος, οι πολίτες», είπε, με θράσος για τον λαό, που έχει πληρώσει ήδη τα πάνδεινα μετά από μια πολυετή καπιταλιστική κρίση. «Αλλά πλάτη πρέπει να βάλουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε, εννοώντας την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, για να βγει «λάδι» ο μηχανισμός που δημιουργεί τεράστια κέρδη για τους ομίλους και ενεργειακή φτώχεια για τον λαό.

Εμφανίζοντας ως λύση την αιτία του προβλήματος, υποστήριξε πως «θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας αλλά και μικρότερης κλίμακας». Υποστήριξε δε ότι «η φθηνότερη μορφή Ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η πράσινη ενέργεια», «ξεχνώντας» να αναφέρει ότι άλλες μορφές Ενέργειας, όπως ο εγχώριος λιγνίτης, έγιναν ακριβές εξαιτίας των υπέρογκων τελών ρύπων που επέβαλε η ΕΕ προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα των «πράσινων» μονοπωλίων.


Έχει διαβαστεί 894 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1590 επισκέπτες και 0 μέλη.