Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

 • Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»
 • Πασαρέλα...
 • «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
 • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
 • ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης
Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»1 Πασαρέλα...2 «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή3 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...4 ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο5 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

Κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας, επεκτείνεται η «προσωρινή απασχόληση»

από Η Άλλη Άποψη
Κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας, επεκτείνεται η «προσωρινή απασχόληση»

Και τα στοιχεία του Γενάρη 2020 του συστήματος «Εργάνη» επιβεβαιώνουν την κυριαρχία των ευέλικτων μορφών εργασίας και τη συνεχή επέκταση της προσωρινής απασχόλησης σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Επιπρόσθετα στο μήνα αυτό καταγράφεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις.

Ειδικότερα:

Το Γενάρη 2020 οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελούν το 53,62% του συνόλου των προσλήψεων, ελάχιστα πιο πάνω από τον Γενάρη 2019, που ήταν το 53,24%. Αναλυτικότερα οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης ήταν 41,88% (41,44% το 2019) και της εκ περιτροπής απασχόλησης 11,74% (11,80% το 2019).

Το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν και πάλι αρνητικό (-17.318) αφού έγιναν 177.632 προσλήψεις και 194.950 απολύσεις. Ξανά οι «οικειοθελείς απολύσεις» ήταν ο δεύτερος βασικός λόγος απόλυσης, στοιχείο ενδεικτικό της εργοδοτικής τρομοκρατίας που υπάρχει στο χώρο δουλειάς αφού σε συνθήκες μεγάλης ανεργίας η «εθελούσια» αποχώρηση φαντάζει σαν σύντομο ανέκδοτο.

Ο πρώτος βασικός λόγος των απολύσεων ήταν η λήξη συμβάσεων εργασίας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, δείχνοντας ότι η πολιτική των κυβερνήσεων και οι ανάγκες του κεφαλαίου έχουν χτυπήσει αποφασιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Γενάρη 2014 (τον πρώτο Γενάρη για τον οποίο το σύστημα «Εργάνη» έχει στοιχεία) οι λήξεις συμβάσεων ήταν 26.226 και το Γενάρη 2020 έχουν φθάσει τις 82.373, αύξηση 214%!

Αλχημείες από τον υπουργό Εργασίας

Συνεχίζοντας την τακτική που θέλει τους εκάστοτε υπουργούς Εργασίας να παρουσιάζουν το μαύρο - άσπρο, ο Γιάννης Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη 2020 είναι καλύτερο από το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη του 2019 και για αυτό είναι «βελτιωμένη εικόνα»!

Ο υπουργός περιορίζει τη σύγκριση στα έτη που τον βολεύουν για να αποφύγει την αλήθεια, η οποία λέει ότι από το 2015 μέχρι σήμερα ο Γενάρης καταγράφει αρνητικά ισοζύγια και πως το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη 2020 είναι το τρίτο μεγαλύτερο αυτής της περιόδου και συγκεκριμένα εμφανίζει «χειρότερη εικόνα» συγκριτικά με τα αρνητικά ισοζύγια των ετών 2018, 2016, 2015. Ακόμα ο υπουργός κάνει πως δεν βλέπει πως παρά τα σκαμπανεβάσματα η τάση του αρνητικού ισοζυγίου δείχνει να είναι αυξητική.

Έχει διαβαστεί 150 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 132 επισκέπτες και 0 μέλη.