Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

• Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
  • Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  21/10
Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο1 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ2 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια3 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ4 Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  21/106

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Δελτίο Τύπου για τις συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής

ια τα αποτελέσματα των επαφών που είχε την Τρίτη 11 Φλεβάρη με τα κόμματα της Βουλής ενημερώνει, με δελτίο Τύπου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων πραγματοποίησε σειρά επαφών στη Βουλή με τον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα.

Στις 11 το πρωί, η πρώτη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καλαφάτη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο οποίος όμως την ίδια στιγμή είχε άλλες συναντήσεις και δεν είχαμε καμιά ενημέρωση από τον ίδιο ή το γραφείο του τι ώρα θα τελειώσει και αν θα γίνει η συνάντηση κάποια άλλη ώρα, καθώς είχαμε ήδη προγραμματισμένες συναντήσεις με όλους. Στην ουσία η ΝΔ απέφυγε να συναντήσει την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, όπως φυσικά κάνει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Προφανώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών τους προς τους αγρότες και την αντιλαϊκή πολιτική τους, για αυτό αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις και δεσμεύσεις στα αιτήματά μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται εχθρικά απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, στις κινητοποιήσεις, στα αιτήματα και στις μορφές του αγώνα μας, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στη συνάντησή μας με τον πρόεδρο της Βουλής ζητήσαμε να υπάρξει συζήτηση στη Βουλή με βάση αιτήματά μας, να ακουστούν οι θέσεις των κομμάτων, να υπάρξουν δεσμεύσεις για λύσεις. Μας απάντησε ότι είναι πιθανό να υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία να καλεστούμε για να παρουσιάσουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα. Ο πρόεδρος συμφώνησε ότι το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο και ειδικά για το πετρέλαιο πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για επιστροφή του ΕΦΚ το επόμενο διάστημα.

Στις συναντήσεις μας με τα κόμματα θέσαμε το πλαίσιο αιτημάτων και τις ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς τα αιτήματά μας είναι διαχρονικά, που σημαίνει ότι ενώ οξύνονται τα προβλήματα δεν δίνονται λύσεις προς όφελός μας. Αναδείξαμε για μια ακόμη φορά πως, ό,τι αποσπάσαμε και όποια αιτήματά μας ικανοποιήθηκαν, οφείλονταν στις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε και όχι στην πολιτική βούληση των κυβερνήσεων.

Υπήρξε συμφωνία όλων των κομμάτων στην αναγκαιότητα της μείωσης του κόστους παραγωγής, πετρέλαιο, ρεύμα, μέσα και εφόδια, που τα αγοράζουμε πανάκριβα σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων αλλά και με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας.

Επειδή όμως με τα λόγια δεν χόρτασε κανείς, αναμένουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες άμεσα για την ουσιαστική στήριξη των αιτημάτων μας και των μορφών πάλης που επιλέγει το αγροτικό κίνημα ώστε να υπάρξουν λύσεις.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν και διαφωνίες απέναντι σε βασικά αιτήματά μας από κάποια κόμματα, ιδιαίτερα όσα κυβέρνησαν στο παρελθόν. Αναδείχνουν ως λύση την εξωστρέφεια, να γίνουν τα προϊόντα μας ποιοτικά και ανταγωνιστικά, τη λεγόμενη ευφυή γεωργία.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η εξωστρέφεια δεν αφορά τους παραγωγούς, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που παράγουν και πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή την παραγωγή τους. Η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι αδιαμφισβήτητα κορυφαία και είναι ανταγωνιστικά, όμως οι παραγωγοί δεν πληρώνονται με βάση την ποιότητα των προϊόντων τους και ο ανταγωνισμός αφορά στην κερδοφορία εμπόρων, βιομηχανιών, μεταποιητών, τους οποίους διαχρονικά στηρίζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΚΑΠ της ΕΕ.

Η ευφυής γεωργία με τις επενδύσεις που απαιτούνται αφορούν λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες και όχι τη συντριπτική πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Να συνειδητοποιήσουν ότι αν δεν βγούμε μαζικά στον δρόμο να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λύσεις προς όφελός μας. Απεναντίας θα στέκονται, όπως και τώρα, εχθρικά και θα μας ξεκληρίζουν σταδιακά».

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα