Κυριακή, 20 Σεπ, 2020

• Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/9
  • Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!
Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/92 Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα 4 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5 Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!6

Μοιράζει χρήμα «με τη σέσουλα» στο κεφάλαιο...

Το χρεοκοπημένο σοσιαλδημοκρατικής κοπής σύνθημα για μια νέα «Κοινωνική Συμφωνία» επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, για να «ντύσει» τις προτάσεις του για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με ζεστό χρήμα, στέλνοντας το μήνυμα στην αστική τάξη ότι αποτελεί μια αξιόπιστη ενα... Περισσότερα

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Ανακοίνωση για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και Περιφερειών

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης που ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και Περιφερειών να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξέδωσαν η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Ελπίδα Παντελάκη και οι κομμουνιστές δήμαρχοι Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Στάμελος, Πατρέων Κώστας  Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμοςκαι Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους "δανειστές" και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα, πια και αφού οι "δανειστές" εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας”, προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν .

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους Δήμους χέρι -χέρι αντάμα με την ΝΔ , το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα φληναφήματα της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη την χώρα .

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Μερική συννεφιά