Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Μ-Λ ΚΚΕ: Τα καθήκοντα της πραγματικής αριστεράς πριν και μετά τις εκλογές

από Η Άλλη Άποψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά! Η Αριστερά δεν υπογράφει μνημόνια, δεν αλυσοδένει -πιο σφικτά- το λαό και τη χώρα με τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας. Δε λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα. Δε διαχειρίζεται τα συμφέροντα των ισχυρών. Παλεύει - αποκλειστικά- για τα συμφέροντα του λαού. Η πραγματικότητα βοά και οι όποιες νέες προπαγανδιστικές επινοήσεις δε μπορούν να επισκιάσουν την οριστική προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς που διαιωνίζουν, εδραιώνουν και δυναμώνουν το μνημονιακό εφιάλτη.

Μετά την κατάρρευση της ψευδεπίγραφης αντιμνημονιακής προπαγάνδας του, χωρίς τη δυνατότητα - πλέον - καλλιέργειας αυταπατών σε μαζική κλίμακα, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αοριστολογίες περί ισοδύναμων μέτρων και «παράλληλου προγράμματος» που θα αμβλύνουν -δήθεν- την αντιλαϊκότητα  της επερχόμενης κλιμάκωσης της μνημονιακής βαρβαρότητας. Η εφαρμογή των όποιων ισοδύναμων και του όποιου «παράλληλου προγράμματος», όμως, από μια κυβέρνηση που - αποδεδειγμένα - λειτουργεί ως εντολοδόχος των ισχυρών, δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά την άντληση πόρων θίγοντας, με διαφορετικό τρόπο, τα λαϊκά - και πάλι - στρώματα, ανακατανέμοντας τη φτώχια,  και αφήνοντας στο απυ­ρόβλητο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

 

Η χοάνη των μνημονίων

Η περίοδος που διανύουμε είναι πυκνή σε πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις. Το αστικό πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια και ρευστότητα. Όλα τα κόμματα που το συναποτελούν περιδινούνται σε μια βαθιά πολιτική κρίση. Η χοάνη των μνημονίων, επί πέντε χρόνια, καταπίνει πρωθυπουργούς, κόμματα, κυβερνήσεις.

Όσοι κυβέρνησαν εισέπραξαν τα επίχειρα μιας πολιτικής που έχει σωρεύσει μόνο δεινά και δυστυχία στον ελληνικό λαό. Και έπεται συνέχεια. Οι αναταράξεις, οι τριγμοί, η αποσύνθεση, οι αποχωρήσεις, οι διασπάσεις, η απαξίωση, αποτελούν τον κανόνα για όλα τα κόμματα που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια. Δε θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει την εξαίρεση.

Το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και η σύνθεση της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί δε μπορεί, αυτή τη στιγμή, να προβλεφθεί.

Αυτό, όμως, που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι πως η πολιτική που θα ασκηθεί - από την όποια κυβέρνηση με την όποια σύνθεση - είναι προδιαγεγραμμένη επακριβώς. Η απαρέγκλιτη υλοποίηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων, παλιών και νέων. Εξ άλλου όλα τα κόμματα που διεκδικούν κυβερνητικό ρόλο έχουν βάλει την υπογραφή τους, φαρδιά-πλατιά, στο τρίτο μνημόνιο, τουλάχιστον.

Με τη νέα αντιλαϊκή έφοδο προ των πυλών, το καθήκον της πραγματικής Αριστεράς είναι η ένταση των προσπαθειών για την ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης, ικανού να βάλει φραγμό στην κλιμακούμενη βαρβαρότητα.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, με σαφή διαφοροποίηση και σε αντιπαράθεση με τα ιδεολογικά ρεύματα του ποικίλου ρεφορμισμού και οπορτουνισμού, η αποφασιστική καταψήφιση όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων, η ψήφος και η στήριξη στην εκλογική συνεργασία του κόμματός μας, του Μ-Λ ΚΚΕ, με το ΚΚΕ (μ-λ), σε αυτόν τον στόχο πρέπει να υποτάσσεται, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπηρετεί.

 

 

Έχει διαβαστεί 596 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 387 επισκέπτες και 0 μέλη.