Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Μαζικές θανατώσεις ζώων σε Πέλλα και Ημαθία λόγω οζώδους δερματίτιδας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία θανάτωσης ζώων στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας λόγω της οζώδους δερματίτιδας, ανέφερε τη Δευτέρα 25/7 ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Θεοφάνης Παπάς, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα στο νομό Πέλλας θανατώθηκαν ήδη 700 ζώα και πρόκειται να θανατωθούν άλλα 210, ενώ σε περίπτωση που βρεθεί θετικό ένα ακόμη δείγμα στην περιοχή θα θανατωθούν άλλα 500. Στην Ημαθία θανατώθηκαν 228 ζώα και εντός της εβδομάδας θα θανατωθούν άλλα 400. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες ο κ. Παπάς γνωστοποίησε, ότι στη Θεσσαλονίκη θανατώθηκαν 253 ζώα, στη Χαλκιδική 1115, στις Σέρρες 3017 και στο Κιλκίς 25 ενώ στην Πιερία δεν υπήρξε κανένα κρούσμα, ωστόσο έγιναν εμβιολιασμοί.

Ο κ. Παπάς τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί το ζωικό κεφάλαιο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας που είναι το 70% του ζωικού κεφαλαίου όλης της Ελλάδας, ενώ ανέφερε ότι το 20% του ζωικού κεφαλαίου της Χαλκιδικής έχει θανατωθεί, γεγονός που αποτελεί μεγάλη απώλεια και έδωσε εύσημα στους ιδιώτες κτηνοτρόφους, οι οποίοι με δικά τους έξοδα προμηθεύτηκαν 80 με 90.000 εμβόλια και, όπως είπε, δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους. Σημείωσε επίσης ότι και η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας έχει προμηθευτεί εμβόλια με δικούς της πόρους και μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο της ζήτησε να δώσει κάποια εμβόλια και σε άλλες περιφέρειες.

Εισήγηση για το θέμα παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Μούρνος προτείνοντας, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, την εντατικοποίηση των αεροψεκασμών και των προγραμμάτων απεντόμωσης της περιφέρειας, την παρέμβαση στην Ε.Ε, ώστε να ασκήσει πιέσεις στις γειτονικές χώρες για να εφαρμόσουν προγράμματα εμβολιασμών του ζωικού τους κεφαλαίου, την μέριμνα για την επαρκή προμήθεια εμβολίων και τη λειτουργία διακρατικού κέντρου παρακολούθησης μεταδοτικών ζωονόσων.

Από την πλευρά της παράταξης «Περιφέρεια πρωταθλήτρια» ο Θανάσης Μπασδάνης αναφέρθηκε στις οικονομικές διαστάσεις του θέματος και τις απώλειες του ζωικού κεφαλαίου, ενώ για ανεπάρκεια πόρων έκανε λόγο ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από την «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα». Ο Νίκος Χρυσομάλλης από την «Ελληνική Αυγή» επισήμανε ότι «η μνημονιακή υποτέλεια απέναντι στα συμφέροντα άλλων ευρωπαϊκών χωρών οδήγησαν αυτή τη στιγμή την ασθένεια να καλπάζει». Την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων ζήτησε ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά», οι οποίοι πρότειναν να ασκηθούν πιέσεις από την Ελλάδα στην ΕΕ για την ασθένεια της οζώδους δερματίτιδας, ώστε ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

πηγή: www.altsantiri.gr/ 

 

Έχει διαβαστεί 1065 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 471 επισκέπτες και 0 μέλη.