Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Ο λαός, οι ξένες βάσεις και τα σχέδια πρώην και νυν κυβερνήσεων
  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
Ο λαός, οι ξένες βάσεις και τα σχέδια πρώην και νυν κυβερνήσεων1 Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ2 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/94 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ5 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

Μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικάτα άλλων χωρών για τη σημερινή πανεργατική απεργία

από Η Άλλη Άποψη
Μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικάτα άλλων χωρών για τη σημερινή πανεργατική απεργία

Συνδικάτα από όλο τον κόσμο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην πανελλαδική απεργία στις 10 Ιούνη και τον αγώνα για υπεράσπιση του 8ωρου, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της ζωής της εργατικής τάξης, μέσω σχετικών μηνυμάτων που απέστειλαν στο ΠΑΜΕ. 

Σε μήνυμά του το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ αναφέρει:

«Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της Ελλάδα, το ΠΑΜΕ και τη γενική τους απεργία στις 10 Ιουνίου κατά του βάρβαρου νέου νομοσχεδίου που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις με το πρόσχημα της πανδημίας κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθούν μέτρα που εξυπηρετούν το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών εταιρειών με στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Ως αγωνιστικά συνδικάτα πρέπει να εντείνουμε την ταξική πάλη και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας προκειμένου να απαντήσουμε σε αυτήν την επίθεση.

Καταγγέλλουμε τα αντεργατικά μέτρα και τη νομοθεσία που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην απεργία στις 10 Ιούνη, στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας». 

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) σημειώνει: 

«Η ΠΕΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των Κυπρίων εργαζομένων στην απεργία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα ενάντια στο νέο προτεινόμενο αντεργατικό νομοσχέδιο. Τα νέα μέτρα θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα δικαιώματα των εργαζομένων αφού μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο προβλέπεται η αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς να καταβάλλονται υπερωρίες, καταργείται η αργία της Κυριακής, προωθούνται οι ευέλικτες μορφές και η τηλεργασία και περιορίζονται η συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Οι αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων αποδεικνύουν ότι οι ταξικοί αγώνες είναι απαραίτητοι για να αντιμετωπιστούν οι σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν ακόμη περισσότερο τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες εργαζόμενους ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες τους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην απεργία της 10ης Ιουνίου». 

Από την Ιταλία, η συνδικαλιστική οργάνωση USB έστειλε το εξής μήνυμα: 

«Η USB εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της Ελλάδας και στηρίζει τη γενική απεργία στις 10 Ιουνίου εναντίον του βάρβαρου νέου νομοσχεδίου που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση που θα νομιμοποιήσει τις μη αμειβόμενες υπερωρίες, με 13 ώρες καθημερινή εργασία, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το νέο νομοσχέδιο θα επιβάλει επίσης μια σειρά από περιορισμούς και εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και το δικαίωμα της απεργίας, καταργώντας εντελώς το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η USB υποστηρίζει το μαχητικό κίνημα του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, καταγγέλλει το αντεργατικό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και εκφράζει αλληλεγγύη στη γενική απεργία των εργατών της Ελλάδας».

Από τη Γαλλία το Εργατικό Κέντρο 13 - Μπους ντε Ρον (Μασσαλίας) τονίζει: 

«Το Εργατικό Κέντρο CGT 13 στέλνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Έλληνες εργαζόμενους που κινητοποιούνται ενάντια στο νόμο για τα Εργασιακά που συζητιέται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτό το νομοσχέδιο, του οποίου την πλήρη απόσυρση ζητάει το ΠΑΜΕ, προβλέπει:

  • Την ευελιξία και την αύξηση του χρόνου εργασίας καταργώντας το 8ωρο, καθώς επίσης και τις υπερωρίες.

  • Τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας: Επιβάλλεται ελάχιστη λειτουργία στο 40% του προσωπικού στις δημόσιες και ημι-κρατικές επιχειρήσεις, η αύξηση του ορίου για την ψήφιση υπέρ της απεργίας και η χρήση της ψηφοφορίας από το σπίτι μέσα από ηλεκτρονικά μέσα. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων κατά τη διάρκεια απεργίας, οι εργαζόμενοι θα διώκονται πλέον ποινικά και όχι αστικά.

Στις 3 Ιουνίου τεράστιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις 10 Ιουνίου οι εργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ οργανώνουν γενική απεργία.

Στην Ελλάδα, εργαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι και ο λαός αντιστέκονται με την οργάνωσή τους και διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, εργάσιμη μέρα 7 ωρών, εργάσιμη εβδομάδα 5 ημερών και 35 ωρών.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελλάδας». 

Από το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν του Παρισιού στάλθηκε σχετικό μήνυμα: 

«Το 21ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Valde Marne εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο μια νέα επίθεση στα δικαιώματά τους: Την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση των υπερωριών, νέα επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, αλλά και την απόπειρα παρέμβασης στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, για περαιτέρω περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας με σκοπό να αφεθούν οι εργαζόμενοι στο έλεος των αφεντικών και των εργοδοτών και επομένως περισσότερο εκτεθειμένοι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων στη γενική απεργία της 6ης Μαΐου και τη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στις συνδικαλιστικές δράσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την εθνική και γενική απεργία της 10ης Ιουνίου». 

Από την Ινδία η Συνομοσπονδία CITU στέλνει το παρακάτω χαιρετιστήριο: 

«Το Κέντρο Ινδικών Συνδικάτων (CITU) καταγγέλλει την τρομερή επίθεση στην εργατική τάξη της Ελλάδας από την ελληνική κυβέρνηση θεσπίζοντας νόμους που επιβάλλουν επίθεση στο δικαίωμα "8 ωρών" εργασίας της εργατικής τάξης με αύξηση των ωρών εργασίας περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα. Η βάρβαρη νομοθεσία έχει συνταχθεί για να δώσει τη δυνατότητα στην εργοδοτική τάξη να επιτεθεί στο δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση, στο δικαίωμα στη συλλογική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία.

Η CITU χαιρετίζει την ελληνική εργατική τάξη για την οργάνωση μιας μαζικής μαχητικής εκστρατείας και προπαγάνδας υπό την ηγεσία του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική επιχείρηση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτές οι δραστηριότητες αποκάλυψαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να επιβάλει το νέο νόμο που απαγορεύει στα Συνδικάτα το δικαίωμα να εκφράζουν τις θέσεις των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα στις 3 Ιουνίου και ακολουθεί από ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 Ιουνίου 2021 απαιτώντας απόσυρση όλων των μέτρων και περαιτέρω απαιτούν ανεμπόδιστη δράση των Συνδικάτων, αύξηση μισθών και συντάξεων, 7ωρο - 5ήμερο, 35ωρη εβδομάδα εργασίας.

Η CITU βρίσκεται σε απόλυτη αλληλεγγύη προς την ελληνική εργατική τάξη και εύχεται μεγάλη επιτυχία στην απεργία. Η CITU ζητά επιπλέον από την κυβέρνηση της Ελλάδας να αποσύρει την προσπάθεια θέσπισης νομοθεσίας κατά των εργαζομένων». 

Από το Τρινιδάδ της Καραϊβικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Πετρέλαια καταγγέλλει τα σχεδιαζόμενα μέτρα: 

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Πετρέλαια εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Ελλάδας. Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε αυτήν την αδικία να περάσει. Ένα χτύπημα στον έναν είναι ένα χτύπημα σε όλους.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Πετρέλαια δεν μπορεί να αδιαφορήσει για αυτήν την εξέλιξη και καταγγέλλει την αντιδραστική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης. Υποστηρίζουμε απόλυτα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη της Ελλάδας και στηρίζουμε το αίτημά τους για απόσυρση του νέου νομοσχεδίου και όλων των άλλων αντεργατικών νομοθεσιών. Όπως η κυβέρνηση της Ελλάδας έσπειρε έτσι θα θερίσουν τις δικές τους ξινές ελιές». 

Από τη Νιγηρία, η Ομοσπονδία NLC σε υπόμνημα που κατέθεσε στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία υπογραμμίζει: 

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και υποστήριξη μας στον αγώνα των εργαζόμενων της Ελλάδας για αξιοπρεπή δουλειά ενάντια στο προτεινόμενο νομοσχέδιο καθώς αποτελεί ξεκάθαρα παραβίαση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων». 

Από τη Σρι Λάνκα, η Ομοσπονδία ICEU τονίζει:

«Αγαπητοί σύντροφοι του ΠΑΜΕ, ως εργατική τάξη της Σρι Λάνκα εκφράζουμε τη σθεναρή στήριξή μας για απεργία που διοργανώνεται στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στη νέα μεταρρύθμιση του εργατικού νόμου που στερεί πολλά δικαιώματα των εργαζομένων που κέρδισαν με μεγάλες μάχες και θυσίες.

Το 8ωρο, την πληρωμή των υπερωριών, την αργία της Κυριακής κ.λπ. που δεν χαρίστηκαν από τους καπιταλιστές, αλλά κατακτήθηκαν με τις ζωές των εργατών.

Γι' αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΠΑΜΕ και ευχόμαστε η απεργία σας να είναι επιτυχής». 

Επίσης μηνύματα αλληλεγγύης έχουν φτάσει στο ΠΑΜΕ από συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους του εξωτερικού από τις ΗΠΑ Labor Today, την ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, AICCTU και AIRTWF Ινδίας, LAB Χώρα των Βάσκων, Ισπανία, SGB Ιταλίας.


Έχει διαβαστεί 251 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 516 επισκέπτες και 0 μέλη.