Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Ατομική ευθύνη στην υγεία και υποσχέσεις στήριξης των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Ατομική ευθύνη στην υγεία και υποσχέσεις στήριξης των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα

Κάτω από το χαλί της «ατομικής ευθύνης» βάζει ξανά ο πρωθυπουργός την κρατική και κυβερνητική ευθύνη για την άμεση ενίσχυση  του συστήματος Υγείας που επί χρόνια άφησαν βαριά τραυματισμένο οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ισχυρίζεται πως «οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές: Οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες. Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο». Ωστόσο το σύστημα Υγείας χρειάζεται τώρα όλες τις αναγκαίες προσλήψεις, επίταξη ιδιωτικών  μονάδων, ενώ η ατομική ευθύνη για την προστασία δεν έχει εφαρμογή σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς που συνωστίζονται εργαζόμενοι.

Δεν λείπουν και οι αναφορές στα περί ενότητας από τον πρωθυπουργό που υποστηρίζει πως «ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν σήμερα η ισχύς και η ενότητά μας» και προσθέτει πως «να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στη νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο». Τι είδους δικαιοσύνη είναι η απόφαση για εξάμηνη εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού, το επίδομα των 800 ευρώ για σχεδόν δύο μήνες και η καταβολή του δώρου Πάσχα το καλοκαίρι; Ενότητα σε αυτά τα μέτρα και σε όσα ακολουθήσουν μετά στο όνομα της «επανεκκίνησης της οικονομίας» ζητά ο πρωθυπουργός. Δεσμεύεται ότι και πάλι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα στηριχθούν από την κυβέρνηση και την ΕΕ, αναφέροντας πως «το κύμα του φιλελληνισμού υπήρξε πανευρωπαϊκό, σήμερα επιστρέφει ως το ζητούμενο μιας νέας Ευρώπης. Αυτής που δεν θα περιοριστεί στην κοινή υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης. Αλλά, κυρίως, θα στηρίξει την οικονομική αναγέννηση μετά από αυτήν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση αναφέρει πως «δεν είναι η ώρα για μεγάλα λόγια, δεν είναι ώρα για φανταχτερούς εορτασμούς. Είναι η ώρα της δράσης και της πράξης με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας, της προκοπής και της ευημερίας της χώρας μας και του λαού μας», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλ. Χαρίτσης ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μια «γενναία ένεση ρευστότητας τώρα, που η κρίση δεν έχει βαθύνει, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδες καταστάσεις», υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία να ληφθούν μέτρα εκ των υστέρων».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εστιάζει στα περί ομοψυχίας, αναφέροντας πως «η ενότητα και η ομοψυχία δεν είναι δρόμος, είναι μονόδρομος. Η διχόνοια δεν έχει θέση πια».

Έχει διαβαστεί 497 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1463 επισκέπτες και 0 μέλη.