Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Να ανοίξουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

από Η Άλλη Άποψη
Να ανοίξουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Να ανοίξουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητούν με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης. 

Αναλυτικά, στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής: 

«Οι πίνακες Ειδικής Αγωγής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου 64 του Ν. 4692/2020 είναι σε ισχύ για δύο σχολικά έτη, άρα μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Οι πίνακες παραμένουν "κλειστοί" από τον Μάιο του 2019 για τους εκπαιδευτικούς και από τον Ιούνιο του 2019 για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που αποφοίτησαν κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες της ΕΑΕ και αυτόματα χάνουν κάθε πιθανότητα να προσληφθούν. Ταυτόχρονα, όσοι αναπληρωτές βρέθηκαν εκτός πινάκων λόγω του λάθους με το παράβολο των τριών ευρώ παραμένουν αποκλεισμένοι, χάνοντας παράλληλα χρόνια προϋπηρεσίας.

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί βιώνουν την ανασφάλεια της περιπλάνησης, την αβεβαιότητα και το άγχος της ανεργίας, που αντικειμενικά προκαλεί η ευέλικτη απασχόληση. Παλεύουν κάθε χρόνο να δουλέψουν και να συγκεντρώσουν προϋπηρεσία, αφήνοντας πίσω τον τόπο κατοικίας τους και την οικογένειά τους, με οικονομικό αλλά και προσωπικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα χρυσοπληρώνουν τα πτυχία και τις κάθε λογής πιστοποιήσεις του Ν. 4589/19 που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση και διατηρεί η σημερινή, με την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά θα καταφέρουν να βρεθούν στο σχολείο.

Οι κλειστοί πίνακες, εκτός από τον αποκλεισμό πάρα πολλών εκπαιδευτικών από το δικαίωμα στην εργασία, εντείνουν την αγωνία για το μέλλον όλων εκείνων που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να καλύπτουν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση με σταθερές σχέσεις εργασίας και αντί αυτού στερούνται ακόμα και το δικαίωμα να μπορούν κάθε χρόνο να καταθέσουν το σύνολο των μορίων που έχουν συγκεντρώσει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για το άμεσο "άνοιγμα" των πινάκων της ΕΑΕ, κατά το τρέχον σχολικό έτος.

- Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έγκαιρη έκδοση των νέων οριστικών πινάκων κατάταξης και την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών σε Γενική και Ειδική Αγωγή για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία;».


Έχει διαβαστεί 794 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 721 επισκέπτες και 0 μέλη.