Τρίτη, 28 Απρ, 2026

  • Συνάντηση Μητσοτάκη και Τασούλα: «Διαφήμιση» της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφωνιών μεγαλύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους
  • Δίκη Τεμπών: Το ένοχο κράτος επαναφέρει προκλητικά το αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο σταθμάρχης», συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης
  • Ήμαστε 2, ήμαστε 3, είμαστε 1013!
  • Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»
  • ΚΚΕ: Η αρχειοθέτηση των υποκλοπών αναδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης αποτελούν συστατικό στοιχείο του αστικού «κράτους δικαίου»
  • ΠΑΜΕ: Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!
Συνάντηση Μητσοτάκη και Τασούλα: «Διαφήμιση» της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφωνιών μεγαλύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους1 Δίκη Τεμπών: Το ένοχο κράτος επαναφέρει προκλητικά το αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο σταθμάρχης», συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης2 Ήμαστε 2, ήμαστε 3, είμαστε 1013!3 Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»4 ΚΚΕ: Η αρχειοθέτηση των υποκλοπών αναδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης αποτελούν συστατικό στοιχείο του αστικού «κράτους δικαίου»5 ΠΑΜΕ: Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Το σύστημα είναι ένοχο»!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει προφητικά: «Το σύστημα είναι ένοχο/Και οι συνθήκες της ζωής/Το σύστημα είναι ένοχο/Μα δεν το δίκασε κανείς»Στις μέρες όπου τα σκάνδαλα και η σχετική συζήτηση έχει ανέβει στα ύψη και δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα βαθύτερα.Η αιτία τους βρί... Περισσότερα

Να γιατί το ΚΚΕ λέει όχι στη «Συμφωνία των Πρεσπών»

από Η Άλλη Άποψη
Να γιατί το ΚΚΕ λέει όχι στη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Το ΚΚΕ μέσω του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε, Δημήτρη Κουτσούμπα, εξέφρασε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης (15/1) καθαρά και νηφάλια τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσει τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

«…Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ο κ. Τσίπρας, πριν, μας είπε ακόμη ότι "η συμφωνία των Πρεσπών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησής του, μετά την έξοδο από τα μνημόνια"!

Αυτά τα έκανε πρόβα βέβαια για να τα πει στη Μέρκελ, πριν τη συναντήσει και φυσικά τα επανέλαβε και μετά, τα είπε και σήμερα.

Φυσικά, η Μέρκελ του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλίμονο…

Πώς είναι δυνατόν τώρα, λοιπόν, να ζητά από όσους τουλάχιστον ακόμα εξακολουθούν να λένε "go back", επί της ουσίας της πολιτικής της βέβαια και όχι από τα προεκλογικά μπαλκόνια, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, προς άγραν τότε και κοροϊδία ψηφοφόρων, που άκουγαν βέβαια οι άνθρωποι, με καλή θέληση και πίστευαν σε αυτά που έλεγε.

Θεωρείτε επίτευγμά σας μια επαίσχυντη συμφωνία που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των άλλων δυνάμεων που επιδιώκουν η γειτονική χώρα να ενταχθεί άμεσα στη ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, μόνο και μόνο για να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Δ. Βαλκάνια.

Το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών μιλάει καθαρά για επικύρωση από την ελληνική Βουλή, του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας και η "επίλυση της μεγάλης εκκρεμότητας", για την οποία καμαρώνετε μάλιστα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρείτε επίτευγμα μια συμφωνία-"καταπέλτη" κατά των συμφερόντων και του ελληνικού λαού, αλλά και του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της Βαλκανικής.

Και αυτό, γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, που βαρύνεται με δεκάδες αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, με αλλαγές συνόρων και αιματοκύλισμα λαών. 

Θεωρείτε επίτευγμα μια συμφωνία που, παρά τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς, όχι μόνο δεν βάζει τελικά τέρμα στον αλυτρωτισμό, αλλά με τις διατυπώσεις, τη σημειολογία και τα διάφορα σημεία στα οποία αναφέρονται αυτά, αφήνουν ανοικτά για μελλοντική αξιοποίηση, ανάλογα βέβαια με τα συμφέροντα όσων κινούν τα νήματα των συμφερόντων, δίνοντας "αέρα στα πανιά" του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού από όλες τις πλευρές.

Έτσι, άλλωστε, προχωράει το γνωστό "διαίρει και βασίλευε".

Όλοι σας εδώ μέσα, από τους συγκυβερνώντες σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τους κυρίους της ΝΔ, μέχρι τους υπόλοιπους του "αστικού τόξου", έως και τη φασιστική - ναζιστική ΧΑ, ευθύνεστε, γιατί η προσοχή του λαού λαθεμένα βρίσκεται στην ονοματολογία.

Την ίδια ώρα, βέβαια, τα ουσιώδη ζητήματα, τα υπόλοιπα, τα οποία θέτει το ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερες σήμερα λαϊκές δυνάμεις, όπως είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και το επικίνδυνο των εξελίξεων συνολικά, που ναρκοθετούν το μέλλον των λαών της Βαλκανικής, όλοι σας προσπαθείτε να τα κρύψετε από τον ελληνικό λαό.

Και αφήστε αυτά που ξέρετε περί σταθερότητας, περί ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο! Μας τα 'χουν πει και οι προηγούμενοι. Ξέρετε πολύ καλά πως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ δεν αποτελούν εγγύηση πραγματική για την Ειρήνη και την ασφάλεια.

Είναι αυτοί που ξεκίνησαν το "φαύλο κύκλο" της αλλαγής συνόρων τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζουν τώρα στο Κόσοβο, σήμερα, σπρώχνοντας τα πράγματα από 1η Γενάρη του '19, στη συγκρότηση της "Μεγάλης Αλβανίας", που θα είναι υποχείριο στους σχεδιασμούς τους, σε βάρος και των συμφερόντων όλων των λαών και του ελληνικού, αλλά και του γείτονα αλβανικού λαού.

Οι αμερικάνικες και ΝΑΤΟικές βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά μας, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου επεμβάσεων, για να προστατεύσουν συμφέροντα επίσης ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν όμως την Ελλάδα σε πραγματικό "μαγνήτη" νέων πιθανών οικονομικών, πολιτικών, ακόμα και στρατιωτικών επιθέσεων.

Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα, η οποία αμφισβητεί καίρια κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο.

Ούτε, βέβαια, εμπόδισε την κατοχή του 40% της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου" σε όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Καμία από αυτές τις συμμαχίες σας δεν σταμάτησε την προκλητική στάση της άρχουσας τάξης της Τουρκίας.  

Καταλάβατε κ. Τσίπρα, κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πρόκληση να μιλάτε για επίτευγμα όταν αναφέρεστε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτά μη τα λέτε λοιπόν στον ελληνικό λαό, που εσείς ναρκοθετείτε το μέλλον του.

Αυτά κρατήστε τα, να τα λέτε στις συναντήσεις σας με τους εταίρους σας, μπας και σας δώσουν καμιά εργολαβία παραπάνω.

Γι' αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ καταψηφίζει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Για αυτούς τους λόγους υπερασπίζεται την αλληλεγγύη, την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στον αλυτρωτισμό, ενάντια στους σχεδιασμούς των αμερικανών και του ΝΑΤΟ…»

 

Έχει διαβαστεί 495 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 868 επισκέπτες και 0 μέλη.