Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες κοντά στο Αγαθονήσι

από Η Άλλη Άποψη
Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες κοντά στο Αγαθονήσι

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με ναυάγιο και νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε το πρωί στο Αγαθονήσι.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, από σκάφη του λιμενικού, μετά από βύθιση ξύλινης λέμβου στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Αρχικά τρία άτομα (δυο γυναίκες και ένας άνδρας) κατάφεραν να βγουν σώοι σε παραλία του Αγαθονησίου και δήλωσαν ότι στη μηχανοκίνητη λέμβο που βυθίστηκε επέβαιναν άλλα 19 άτομα.

Από την επιχείρηση έρευνας έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής οι σοροί 16 ανθρώπων, ανάμεσά τους και τεσσάρων ανήλικων παιδιών.

Σε ανακοίνωσή του  το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεπισημαίνει τα εξής:

«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, με νεκρούς πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά, δείχνει ότι δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ούτε τα ολοένα και πιο εξελιγμένα μέτρα καταστολής στα σύνορα ούτε, φυσικά, η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας, που υπογράφτηκε από τη σημερινή κυβέρνηση ακριβώς πριν δύο χρόνια, δεν μπορούν να εμποδίσουν απελπισμένους ανθρώπους από το να πέφτουν στα νύχια αδίστακτων διακινητών, για να ξεφύγουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εξαθλίωση.

Τώρα, που έχουν "χτυπήσει κόκκινο" οι ανταγωνισμοί, που πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού, όλων των λαών, των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση και πολέμους, νεκρούς στα πεδία των μαχών αλλά και στους θαλάσσιους ή χερσαίους δρόμους της προσφυγιάς».

 

Έχει διαβαστεί 435 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 604 επισκέπτες και 0 μέλη.