Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

Νέες μεθόδους καταστολής ανακοινώνει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

από Η Άλλη Άποψη
Νέες μεθόδους καταστολής ανακοινώνει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Μεθόδους καταστολής ανακοινώνει, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση. Έτσι, την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, θα παρουσιάσει, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, το νέο επιχειρησιακό δόγμα που αφορά στις διαδηλώσεις. Υλοποιώντας τον κυβερνητικό νόμο για το χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση, ο υπουργός θα ανακοινώσει το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης συναθροίσεων, όπως έχει ονομάσει η κυβέρνηση τις νέες μεθόδους καταστολής. Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Ε. Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κ. Τσουβάλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μ. Καραμαλάκης.

«Στρωμένο» έδαφος

Από την αρχή του χρόνου ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει «στρώσει» το έδαφος με δηλώσεις και συνεντεύξεις του περιγράφοντας το νέο δόγμα. Αναφερόμενος στην ομάδα «ΟΔΟΣ», που θεωρείται από την κυβέρνηση ως... ήπιας αστυνόμευσης, την ώρα που ο «πέλεκυς» του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι βαρύς, αφού -πέρα από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ- και η ομάδα αυτή θα ασχολείται με τις συγκεντρώσεις, είχε προαναγγείλει αλλαγές στη χρήση των χημικών και την προτίμηση ...ηπιότερων μέσων για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, μεταξύ των οποίων η χρήση νερού από τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. 

Νέα υδροβόλα οχήματα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να προμηθευτεί άλλα τρία, μικρότερα υδροβόλα οχήματα, τα οποία θα προστεθούν στα πέντε υπάρχοντα. Η προμήθεια του πρώτου είχε γίνει το 2009 και των υπόλοιπων το 2012. Οι εκτοξευτές νερού, δεν είναι ...νεροπίστολα, ενώ δεν είναι τόσο «αθώοι» αφού σε τυχόν λάθος στη ρύθμιση της πίεσης του νερού, μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί. Η πίεση του νερού που εκτοξεύει είναι τόση που μπορεί να προκαλέσει κατάγματα ή άλλο σοβαρό τραυματισμό. Η πίεση του νερού είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η λάθος ρύθμισή της δεν αποκλείεται να αποβεί ακόμα και μοιραία. Επιχειρεί από τα δέκα μέτρα και στο νερό που εκτοξεύει κατά του πλήθους μπορεί να έχει εγχυθεί δακρυγόνο αέριο ή σπρέι πιπεριού. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου, του «Αίαντα», που είναι το μεγαλύτερο σε όγκο, είναι ότι διαθέτει κανόνι εκτόξευσης νερού, σύστημα αυτοπυρόσβεσης, ειδικό εκτοξευτήρα χημικών και δακρυγόνων, υπερσύγχρονη κάμερα η οποία καταγράφει τα πάντα και βοηθάει τους χειριστές του να απομακρυνθούν από σημείο επεισοδίων ακόμα και αν δεν έχουν καλή οπτική από το παρμπρίζ, ειδικές προστατευτικές επιφάνειες και πτύο απομάκρυνσης εμποδίων όπως τα οδοφράγματα. Σε κάθε «επέλασή» του ο «Αίαντας» συνοδεύεται πάντα από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ (μια δεξιά και μια αριστερά του οχήματος). Η ισραηλινή εταιρεία που κατασκεύασε τον «Αίαντα» είναι η «Beit Alfa Technologies Ltd» (BAT), η οποία του έδωσε την κωδική ονομασία RCU-6000, για τους 6 τόνους νερού που μπορεί να μεταφέρει. Σύμφωνα με την BAT, τα RCU-6000 έχουν τρία προγράμματα «βολής»: Σύντομων «παλμών», μακρύτερων και ένα πρόγραμμα διαρκούς ρίψης.

Θα συνεχίσουν τα δακρυγόνα

Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι πως ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε δημοσιογραφική ερώτηση, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», «Άρα θα τελειώσουν τα χημικά τη νέα χρονιά;», είπε ότι «όχι, είναι υπερβολή να το πω αυτό, αλλά δεν θα χρησιμοποιούνται για "ψύλλου πήδημα" όπως γίνεται αυτή τη στιγμή». Με άλλα λόγια, θα χρησιμοποιούνται συχνά σε διαδηλώσεις του λαϊκού κινήματος που δεν γίνονται, βέβαια, για «ψύλλου πήδημα». Άλλωστε, εφαρμογή αυτού του επιχειρησιακού δόγματος ήταν και η επίθεση των ΜΑΤ με όλα τα μέσα στα μπλοκ του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει πει πως η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει πάρει την έγκριση από το ΣτΕ και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μάλιστα, όπως δήλωσε, πριν ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση, θα ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ το υλικό θα διατηρείται στα αρχεία «ανάλογα με τη σοβαρότητα της υπόθεσης». Για τις κάμερες, οι οποίες ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί, ο υπουργός έχει διευκρινίσει πως οι κάμερες των ΜΑΤ θα είναι σε κοντάρι. «Σκεφτείτε ένα κοντάρι που θα κρατάει ένας αστυνομικός ο οποίος θα κάνει αυτή τη δουλειά και μόνο. Θα ανακοινώνεται εκείνη την ώρα στους διαδηλώνοντες ότι αρχίζει η βιντεοσκόπηση και αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε μια ψηφιακή αποθήκη. Το υλικό θα χρησιμοποιείται με εντολή του εισαγγελέα όταν πρόκειται να προκύψει μια δικογραφία. Έχουμε πάρει το ΟΚ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

 

Έχει διαβαστεί 329 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 416 επισκέπτες και 0 μέλη.