Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τουλάχιστον 13 νεκροί και 63 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμόςτου ναυαγίουπου σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στηνΠάροόταν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, 80 άτομα αναποδογύρισε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό τηνΙταλία.
Στην επιχείρηση εντοπισμού και περισυλλογής των ναυαγών, συμμετέχουν πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, και 9 παραπλέοντα σκάφη. Το αεροσκάφος C- 130 ρίχνει φωτοβολίδες στο σημείο του ναυαγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι της Πάρου οι διασωθέντες προκειμένου να γίνει διαλογή τους σε καθορισμένο χώρο του λιμανιού. Σε όλους τους διασωθέντες έγιναν και rapid test ενώ όπως αναφέρθηκε τρεις διασωθέντες έχουν υποθερμία και δύο είναι εμπύρετοι. Όσοι δεν έχουν πρόβλημα υγείας θα φιλοξενηθούν σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος Πάρου.