Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

 • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας
 • H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.
 • Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη
 • Κλειστή μέχρι 6 Νοεμβρίου όλη η Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
 • Διαδικτυακό Σεμινάριο
 • ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ... 150.000 ευρώ για «πειράματα», μάλλον είναι πολλά κύριε Δήμαρχε !
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας1 H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.2 Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη3 Κλειστή μέχρι 6 Νοεμβρίου όλη η Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού4 Διαδικτυακό Σεμινάριο5 ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ... 150.000 ευρώ για «πειράματα», μάλλον είναι πολλά κύριε Δήμαρχε !6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς κλέβει τη λαϊκή περιουσία ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα (πτωχευτικό κώδικα) καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ο πτωχευτικός κώδικας αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέου... Περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Απαιτούνται μέτρα για αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά με συνέχιση περίθαλψης των χρονίως πασχόντων

από Η Άλλη Άποψη
ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Απαιτούνται μέτρα για αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά με συνέχιση περίθαλψης των χρονίως πασχόντων

Οι αυξημένες ανάγκες, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «ενίσχυση» των νοσοκομείων, δεν ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες, ενώ τα σωστά περιοριστικά μέτρα για να μην προσέρχονται οι ασθενείς που δεν απαιτείται στα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους χρόνια ασθενείς, αφού δεν συνοδεύονται με μέτρα που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία συνέχεια της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Η απόφαση παύσης της λειτουργίας των πρωινών και απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, οδηγεί σε αδιέξοδο πολλούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, διαβήτη, υπέρτασης, καρκίνο κ.λπ. Μετά κόπων και βασάνων είχαν καταφέρει να κλείσουν ένα ραντεβού, το οποίο τώρα αναστέλλεται και μάλιστα χωρίς να τους δοθεί κάποια λύση.

Η ακύρωση όλων των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, εκτός των «έκτακτων που δεν δύναται να αναβληθούν» οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς σε απόγνωση. Τι θα γίνουν οι ασθενείς που περίμεναν για μήνες στη λίστα αναμονής των χειρουργείων;

Η σύσταση στον κόσμο να μένει σπίτι και όποιος είναι άρρωστος να επικοινωνεί με τον «γιατρό του» παραπέμπει στην ατομική ευθύνη των ασθενών να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα» αφού ούτε οικογενειακοί γιατροί υπάρχουν, ούτε τα αποδεκατισμένα, από γιατρούς και νοσηλευτές, κέντρα υγείας μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών και πολύ περισσότερο στις αναγκαίες «κατ’ οίκον ιατρικές εξετάσεις». Η «αυτοδιάγνωση» ή η διάγνωση «από τηλεφώνου» αποτελεί όχι απλά ανεπαρκή, αλλά επικίνδυνη «λύση».

Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου από το «νέο κορονοϊό» επιβάλλουν την ανάγκη άμεσης λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη πανδημία και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν όλες οι πάγιες ανάγκες περίθαλψης που δεν σχετίζονται με αυτή.

Απαιτείται:

- Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν τα 110 κλειστά δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

- Να ξανανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013 (Πολυκλινική Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Μπόμπολα κ.λπ.). Να στελεχωθούν άμεσα, με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία. Να επιταχτούν ανάλογα κρεβάτια, κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες των ασθενών από την επιδημία χωρίς καμία πληρωμή από τους ασθενείς και η δαπάνη να πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.

- Με απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν υποχρεωτικά οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί, στο σχεδιασμό για τη δωρεάν παρακολούθηση των ασθενών στα ιατρεία, σε κατ’ οίκον επισκέψεις και συνταγογραφήσεις. Να αποζημιώνονται από το κράτος.

- Οι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα να γίνονται δωρεάν, χωρίς συμμετοχή των ασθενών.

- Να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους σε υποστηρικτικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

- Πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Έχει διαβαστεί 59 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 231 επισκέπτες και 0 μέλη.