Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  •  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός
  • Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός
  • «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
 Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας1 Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός2 Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός3 «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»4 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ5 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Νέος «σκυλοκαβγάς» με κατηγορίες για «αποστασία» και «στημένες δίκες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ

από Η Άλλη Άποψη
Νέος «σκυλοκαβγάς» με κατηγορίες για «αποστασία» και «στημένες δίκες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ

Στα περί σχεδίου «νέας αποστασίας» επιμένει η κυβέρνηση, για προσπάθεια να στήσει δίκες κατά του Κυρ. Μητσοτάκη κάνει λόγο η ΝΔ, και όλοι τους πασχίζουν εναγωνίως να καλλιεργήσουν ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες.

Με αφορμή την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Κ. Κατσίκη, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού» των βουλευτών και του πολιτικού συστήματος από ακροδεξιές πολιτικές ομάδες, με τις οποίες όμως ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπήρξε μια χαρά στις πλατείες. Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Ν. Βούτσης κάλεσε σε «δημοκρατική επαγρύπνηση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση στο γραφείο του Κ. Κατσίκη να συνδέεται με το σχέδιο που καταγγέλλει η κυβέρνηση περί «νέας αποστασίας από επιχειρηματικά συμφέροντα» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «θέλει τώρα να επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων» και πως «νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία». Ανέφερε ακόμα πως «τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες».

Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά τα σενάρια, τα οποία εξυφαίνονται, ότι η ΝΔ είναι πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους οι οποίοι είναι απολύτως κατανοητοί σε όποιον παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα». Πρόσθεσε πως «όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ερμηνεύσουν μία κυβέρνηση σε απόλυτο πανικό, η οποία καταρρέει πολιτικά και κοινωνικά και έχει πάψει να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό έρεισμα στην ελληνική κοινωνία». 

Επίσης, σε ανακοίνωση η ΝΔ κατηγόρησε το Μαξίμου πως «έφτασε χτες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν "ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη" του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη». Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση στήνει δικαστικές διώξεις εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, διέψευσε τις φήμες ότι βουλευτές του κόμματός του θα στηρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσει την πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση»που «καταντάει εμμονή».

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη σχετικά με την απόπειρα εισβολής μελών της, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Ωστόσο από το βήμα της Βουλής ο Κ. Κατσίκης αμφισβήτησε πως ήταν η συγκεκριμένη ομάδα, λέγοντας «να δούμε αν πραγματικά πρόκειται για το Ρουβίκωνα». Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης συνέδεσε τον «Ρουβίκωνα» με σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Δήλωσε ότι «η ανάληψη ευθύνης από τον "Ρουβίκωνα" για την εισβολή στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κατσίκη είναι αποκαλυπτική προθέσεων και στοχεύσεων. Μόνο τυχαίο δεν είναι τα γεγονός ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τη συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα». 

Επιπλέον, από τους ΑΝΕΛ η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά διέψευσε «φήμες» περί επικείμενης παραίτησής της δηλώνοντας «Συνεχίζουμε. Οτιδήποτε άλλο λένε, κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό».

Έχει διαβαστεί 491 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 551 επισκέπτες και 0 μέλη.