Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα
Αθωώθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής
από Η Άλλη Άποψη
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ. που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με ένα και μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.
Το Πενταμελές Εφετείο τους αθώωσεπαρά το γεγονός πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκητων δύο κατηγορουμένων.
«Οι φιλικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται. Το δικαστήριο σας κηρύσσει ομοφώνως αθώους» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην Ηριάννα και τον Περικλή.
Για το δείγμα DNA η απόφαση σημειώνει πως«είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας εντόνως αμφισβητούμενο».Επιπλέον ο βασικός μάρτυρας κατηγορητηρίου δεν κρίθηκε αξιόπιστος και δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δύο. Ούτε επίσης στοιχείο για «μισθώσεις για παράνομη δράση προέκυψαν» αλλά ούτε και για παράνομη δραστηριότητα.
Τόσο η Ηριάννα Β. Λ. όσο και ο Περικλής Μ. έμειναν στη φυλακή για περισσότερο από ένα χρόνο με βάση την πρωτόδικη απόφαση που ανέτρεψε το Εφετείο.