Κυριακή, 25 Αύγ, 2019

  • Η Φ. Καρασαρλίδου για την κινητοποίηση στην "Τάφρο 66"
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 565)
  • Κόψε, ράψε, κρύψε, κάτι θα βγει…  Ή τι ειπώθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή
  • Υποκριτικός ο καβγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο
  • «Φωνή» της ΕΕ
  • Η ποντιακή παράσταση γέλιου του καλοκαιριού τώρα και στην πόλη μας!!!
Η Φ. Καρασαρλίδου για την κινητοποίηση στην "Τάφρο 66"1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 565)2 Κόψε, ράψε, κρύψε, κάτι θα βγει…  Ή τι ειπώθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή3 Υποκριτικός ο καβγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο4 «Φωνή» της ΕΕ5 Η ποντιακή παράσταση γέλιου του καλοκαιριού τώρα και στην πόλη μας!!!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ»

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί επίφαση ευαισθησίας από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που το στηρίζουν, διακριτικά μέχρι στιγμής, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στιγμή που τσακίζονται συλλογικά, κοινωνικά δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή. Υποκριτικά εκθειάζεται το ατομικό δικαίωμα με πλήρως διαστρεβλωμένα και ανορθολογικά κριτήρια». Τα παραπάνω τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο χωρίζεται σε δύο μέρη: Τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» και τη δημιουργία «Εθνικού Μηχανισμού Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Το πρώτο μέρος για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του καταχωρημένου φύλου με δικαστική απόφαση, ύστερα από αυτοπρόσωπη δήλωση. 

Αναφερόμενος στις διατάξεις για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», ο Γ. Δελής σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «αναπαράγει τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου. Και το περιεχόμενο του στηρίζεται και αιτιολογείται με βάση την αστική αντίληψη περί ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων». Πρόσθεσε πως η κριτική του ΚΚΕ, «όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με σκοταδιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, αλλά βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των αντιλήψεων τις οποίες πάντοτε σταθερά αντιπαλεύουμε. Άλλωστε, αυτές οι σκοταδιστικές αντιλήψεις, δεν είναι παρά η άλλη όψη της συνολικής αστικής ιδεολογίας».

Επίσης, ανέφερε πως «το παρόν νομοσχέδιο, παρά τους ισχυρισμούς της αιτιολογικής έκθεσης, δεν προσφέρει καμιά προστασία - το αντίθετο - σε αυτούς τους ανθρώπους που υφίστανται ρατσιστικές και προσβλητικές συμπεριφορές φυλετικού περιεχομένου».

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ: «Η βασική διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υιοθετεί τον ανορθολογικό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμών των χαρακτηριστικών του φύλου με την ταυτότητα φύλου. Ουσιαστικά θεμελιώνει ατομικό δικαίωμα στον προσδιορισμό του φύλου με βάση την υποκειμενική άποψη που έχει το άτομο για το φύλο στο οποίο ανήκει. Όμως το φύλο προσδιορίζεται αντικειμενικά. Και αυτό δεν σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αυτό όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις που για βιολογικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους, το άτομο βιώνει μια έντονη σύγκρουση ανάμεσα στα ανατομικά χαρακτηριστικά του φύλου του και στο φύλο το οποίο νιώθει ότι ανήκει. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά, επιστημονικά κριτήρια στη βάση των οποίων πρέπει να στηρίζεται η ολόπλευρη κοινωνική προστασία του ατόμου και στη συνέχεια η όποια νομική αντιμετώπιση.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αίρονται και υποβαθμίζονται τα όποια μέτρα στην επιστημονική και ψυχοκοινωνική στήριξη τέτοιων ακριβώς περιπτώσεων, ώστε να επιλυθεί αυτή η ασυμβατότητα. Δεν μπορεί να είναι υπόθεση του ατόμου αλλά της κοινωνίας να στηρίξει το άτομο. Δεν μπορεί αυτή τελικά να επιλύεται με μια απλή διοικητική πράξη».

Για το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, ο Γ. Δελής τόνισε πως «δεν πρόκειται παρά για τη σύσταση ενός κυβερνητικού οργάνου σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία - την ίδια ακριβώς στιγμή - τσαλαπατά η αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα».

(ΠΗΓΗ: 902.gr)

Έχει διαβαστεί 155 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 31 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1 μποφόρ

Κυριακή, 25 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 35 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 35 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 129 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά