Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • Αγιασμός για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» των «Παιδιών της Άνοιξης» στην Πατρίδα
  • Απανωτές γκάφες
  • Θανάση Γικόνογλου: Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους
  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ1 Αγιασμός για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» των «Παιδιών της Άνοιξης» στην Πατρίδα2 Απανωτές γκάφες3 Θανάση Γικόνογλου: Να μην αδικηθούν όσοι πραγματικά υπέστησαν ολική καταστροφή στις καλλιέργειές τους4 ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία5 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιασφαλιστικός κρίκος

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει άλλον ένα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, των περικοπών σε συντάξεις και παροχές, της σταδιακής απόσυρσης του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στου... Περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ»: Στο λαό τα βάρη, για να βγουν ξανά κερδισμένοι οι τραπεζίτες

από Η Άλλη Άποψη
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ»: Στο λαό τα βάρη, για να βγουν ξανά κερδισμένοι οι τραπεζίτες

 

Στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής συζητείται από σήμερα το λεγόμενο «Πρόγραμμα Γέφυρα» το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πλασάρει τάχα ως «προστασία» της πρώτης κατοικίας, για να κουκουλώσει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για παροχή νέου πακέτου ρευστότητας και προνομίων προς τις τράπεζες.

Το πρόγραμμα κατατέθηκε με μορφή νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο περιέχεται ακόμα σειρά ρυθμίσεων που εξασφαλίζουν παραπέρα φοροαπαλλαγές για κεφαλαιουχικές εταιρείες, εφοπλιστές, φορολογικά κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων κ.ο.κ.

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο υπουργός Οικονομικών Χρ.  Σταϊκούρας λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι πολλοί θα χάσουν τα σπίτια τους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «ήρθε να στηρίξει την προσπάθεια των πολιτών να κάνουν συμφωνία ρύθμισης με την τράπεζα και να την τηρήσουν, για να διασώσουν την κατοικία τους. Είναι αυτό που συζητάμε, στο παρόν σχέδιο νόμου». Ενώ συνολικά για το «νομοθετικό έργο» της κυβέρνησης που εξελίσσεται με μπαράζ νομοσχεδίων στη Βουλή προς όφελος του κεφαλαίου, ανέφερε ότι «είναι νομοσχέδια που προωθούν τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης». 

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων όσον αφορά το νομοσχέδιο ήταν από τη σκοπιά των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ενδεικτικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει κάποιες ρυθμίσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρ' όλα αυτά όμως, σε καμία περίπτωση αυτά τα φειδωλά θετικά σημεία δεν συνθέτουν ένα νομοθέτημα τόσο ευεργετικό όπως προσπαθείτε να το παρουσιάσετε».

Μόνιμα κερδισμένοι οι τράπεζες και οι όμιλοι

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα καταψήφισε το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «ωφελούνται οι μόνιμα κερδισμένοι, που δεν είναι άλλοι από τις τράπεζες». Όπως εξήγησε, «δώρο στις τράπεζες ουσιαστικά είναι δηλαδή η περιβόητη γέφυρα. Δώρο 500 εκατομμυρίων ευρώ».

Άλλωστε, όπως τόνισε, ουδεμία προστασία της πρώτης κατοικίας εξασφαλίζεται με το νομοσχέδιο, αφού είναι τέτοιοι οι όροι και οι ποινές που οδηγούν στην εξόντωση του μικρού δανειολήπτη. Ενδεικτικά, σημείωσε ότι «δίνετε δυνατότητα για αιτήσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως τις 30 Σεπτέμβρη, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους οφειλέτες από εκεί και μετά και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι οι βαριές συνέπειες της κρίσης θα αρχίσουν να εμφανίζονται από τον Σεπτέμβρη και μετά».

Για όσους δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο άρθρο 79 προβλέπεται όχι μόνο ότι θα διακόπτεται η συνεισφορά του Δημοσίου, αλλά ουσιαστικά «θα αναζητείται αναδρομικά το σύνολο της συνεισφοράς που κατέβαλε επί εννιά μήνες το Δημόσιο και μάλιστα έντοκα με ποσοστό 2% έως 5% επιπλέον από τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου που θα χρειαστεί να καταβάλει!».

Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση και τις ρυθμίσεις με τις νέες φοροελαφρύνσεις που περιέχει το νομοσχέδιο, όπως η απαλλαγή από φορολογία εισοδήματος των κεφαλαιουχικών εταιρειών για τη δωρεάν διάθεση με τη μορφή μετοχών - bonus - σε εταίρους και μετόχους, τη δασμολογική απαλλαγή όλων των ειδών που προορίζονται για τον εφοδιασμό και εξοπλισμό πλοίων. Ειδικά για το τελευταίο ανέφερε ότι «μας γεννά ερωτηματικά, εάν έχει παραμείνει ο παραμικρός φόρος για να πληρώνουν οι εφοπλιστές».

Προανήγγειλε επίσης ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει στο νομοσχέδιο τροπολογία επαναφέροντας την πρόταση νόμου «που είχε κατατεθεί και απορρίφθηκε πανηγυρικά από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».


Έχει διαβαστεί 309 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 199 επισκέπτες και 0 μέλη.