Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2019

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες
  • Τα στερνά και τα πρώτα…
  • Ευδοκίμως τερματήσας
  • Συνεδρίαση μισής ώρας!
  • ΠΑΜΕ: Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ
  • «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της χώρας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες1 Τα στερνά και τα πρώτα…2 Ευδοκίμως τερματήσας3 Συνεδρίαση μισής ώρας!4 ΠΑΜΕ: Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ5 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της χώρας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο ΣΕΒ ψήφισε...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Ο ΣΕΒ ψήφισε...

Μια μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4608/2019, με ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της προσέλκυσης «στρατηγικών επενδύσεων». Σύμφωνα με δελτίο του ΣΕΒ, ο νόμος αυτός, που ψηφίστηκε στις 17/4/2019, «περιλαμβάνει ρυθμίσεις βασισμένες σε προτάσεις του ΣΕΒ στο πλαίσιο της διαβούλευσης με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κεντρικοί άξονες ήταν η δημιουργία ενός σαφούς πλαισίου φορολογικών κινήτρων και η βαρύτητα σε βιομηχανικές επενδύσεις. Οι θετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τη διατήρηση σταθερού φορολογικού συντελεστή επιχειρηματικών κερδών για 12 χρόνια (που θα ακολουθεί τυχόν μείωση του εθνικού συντελεστή αλλά όχι και την αύξησή του), κλιμακούμενες φορολογικές απαλλαγές, επιταχυνόμενες φορολογικές αποσβέσεις καθώς και διενέργεια υπεραποσβέσεων. Επίσης, επιταχύνεται η αδειοδότηση για τις λειτουργίες/εγκαταστάσεις της επένδυσης».

Μέλι στάζει το στόμα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Κι επειδή η έναρξη εφαρμογής του νόμου συμπίπτει αυτές τις μέρες με τη συζήτηση γύρω από τα «μέτρα ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αρκεί να βάλει κανείς δίπλα δίπλα τα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για χαμηλοσυνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες, για να καταλάβει ποιοι έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν και στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που μετατρέπουν σε νόμους τις αξιώσεις και τα συμφέροντά τους. Αλλωστε, όπως προκύπτει και από το δελτίο του, ο ΣΕΒ έχει ήδη ψηφίσει. Το ζήτημα είναι να μη ρίξει ο λαός στην κάλπη την ίδια ψήφο με τα αφεντικά.

Έχει διαβαστεί 46 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 247 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά