Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Οι δεσμεύσεις της 4ης αξιολόγησης επί τάπητος από τη Δευτέρα

από Η Άλλη Άποψη
Οι δεσμεύσεις της 4ης αξιολόγησης επί τάπητος από τη Δευτέρα

Να κλείσει την 4η αξιολόγηση και την εκπλήρωση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στη «μεταμνημονιακή» εποχή καλείται και τυπικά από τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς στην Αθήνα θα είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι κρατικές εγγυήσεις για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, οι ιδιωτικοποιήσεις και η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020 είναι τα κεντρικά θέματα που θα τεθούν στις επαφές των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των «Θεσμών». Τα παζάρια θα ολοκληρωθούν στις αρχές Δεκέμβρη όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα συζητηθεί η έκθεση για την Ελλάδα.

Ζητούμενο για τους «εταίρους» της κυβέρνησης είναι η τήρηση των συμφωνημένων που σημαίνει ότι τα νούμερα του νέου προϋπολογισμού πρέπει να βγάζουν 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα για το επόμενο έτος, το οποίο φυσικά θα φορτωθεί ξανά στο λαό. Η κυβέρνηση ήδη έχει δεσμευθεί ότι έχει σχέδιο για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και θα αρχίσει σε λεπτομέρειες να το ξεδιπλώνει στις επαφές που αρχίζουν από τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση ποντάρει σε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στις εφορίες με τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Από την πλευρά των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν επιφυλάξεις και για το κατά πόσο ο γονατισμένος λαός μπορεί να πληρώνει έστω με δόσεις, διότι ο κίνδυνος μιας νέας κρίσης είναι ορατός. Συνήθως οι επιφυλάξεις των δανειστών οδηγούν σε πρόσθετες εγγυήσεις ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα.

Για τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Οκτώβρη και θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς το Eurogroup έχει διαμηνύσει πως θεωρεί «ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, προκειμένου να διασφαλιστεί (...) ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για ηλεκτρονικές δημοπρασίες». Επιπλέον η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» της επιτροπής ανταγωνισμού της ΕΕ για το σχέδιο παροχή κρατικών εγγυήσεων που θα διασφαλίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θα αγοράσουν τιτλοποιημένα «κόκκινα» δάνεια ελληνικών τραπεζών.

Έχει διαβαστεί 404 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 909 επισκέπτες και 0 μέλη.