Κυριακή, 16 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή, Ένοχοι και στο Εφετείο

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή, Ένοχοι και στο Εφετείο

Ένοχοι, όπως και σε πρώτο βαθμό, κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και οι 42 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τη δικαστική απόφαση να επισφραγίζει την καταδίκη για τη δράση της ως εγκληματικής οργάνωσης. Από τους καταδικασθέντες, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν μόνο οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λαγός.


Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022, με το δικαστήριο να υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση που είχε διατυπωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σήμερα, κρατούμενοι για την υπόθεση παραμένουν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, καθώς και οι Ιωάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης.

Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ένοχοι κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Παράλληλα, έντεκα πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται επίσης ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο έκρινε και πάλι ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας έχουν παραγραφεί.

Ένοχοι για συνέργεια στην ανθρωποκτονία κρίθηκαν ακόμη 15 κατηγορούμενοι, ενώ για την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών στο Κερατσίνι πέντε άτομα καταδικάστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Έχει διαβαστεί 303 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 475 επισκέπτες και 0 μέλη.