Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη1 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση2 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή3 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»4 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή5 Αποστολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις! Καμία θυσία για τα κέρδη και για τα γεράκια του πολέμου!

από Η Άλλη Άποψη
Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις! Καμία θυσία για τα κέρδη και για τα γεράκια του πολέμου!
Με προμετωπίδα το σύνθημα «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους», τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα και το ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη, τον λαό και τα παιδιά τους να δώσουν βροντερό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάτικης απεργίας, παίρνοντας δύναμη και ορμή από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση. Με τους αγώνες τού σήμερα κρατούν ζωντανή τη μέρα - σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης, ενάντια σε όλους όσοι προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε μνημόσυνο.

Η προετοιμασία της απεργίας και των συγκεντρώσεων, στους χώρους δουλειάς, συνδέεται με τα ανοιχτά μέτωπα διεκδίκησης, με τον αγώνα για την υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων, αλλά και για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Συνδέεται με την απόφασή τους: «Καμία θυσία για τα κέρδη των ομίλων και για τα γεράκια του πολέμου». Απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται, με το «θερμόμετρο» των εξοπλιστικών δαπανών και στρατιωτικών εξοπλισμών να ανεβαίνει επικίνδυνα και τους «εμπορικούς πολέμους» να παίρνουν τη θέση τους δίπλα στα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα στέλνουν με την απεργία και τις συγκεντρώσεις το δικό τους μήνυμα: «Ελπίδα η πάλη των λαών για την ανατροπή».

«Στη σημερινή εποχή των μεγάλων επιστημονικών - τεχνολογικών επιτευγμάτων, των ασύλληπτων δυνατοτήτων της παραγωγής και της ανθρώπινης εργασίας», τονίζεται στα καλέσματα των συνδικάτων, «δεν αποδεχόμαστε το ζοφερό μέλλον και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Ο γίγαντας λαός μπορεί να βάλει και θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Αυτό επιβεβαιώνει η Ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης. Η απεργία στο Σικάγο το 1886 για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, η ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη, η ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 και τόσοι άλλοι σκληροί ταξικοί αγώνες, που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων εργατών και εργατριών, «φωτίζουν τους αγώνες τού σήμερα για να γράψουμε τις επόμενες λαμπρές σελίδες στους αγώνες της τάξης μας απέναντι στο κεφάλαιο, στα κόμματα και στις ενώσεις τους, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».


Έχει διαβαστεί 790 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 583 επισκέπτες και 1 μέλος.